Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 26. 07:55 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Várható időjárás az ország területére péntek estig: Kezdetben keleten nagyrészt erősen felhős lesz az ég, kisebb eső, néhol havas eső, ónos eső is kialakulhat, később átmenetileg csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, néhány órára kisüt a nap. Nyugaton eleinte gyengén felhős lesz az ég, majd délnyugat felől lassanként beborul az ég, és délutántól fokozatosan egyre többfelé várható eső, de estétől nyugaton, északon az esőt egyre inkább hó válthatja fel. Napközben a keleti, este a Dunántúlon az északira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérsékleti maximum általában 3 és 8 fok között alakul. Késő este -1, +4 fok valószínű.

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

Délnyugat felől érkező mediterrán ciklonok okoznak nagyon változékony időjárást. Szombaton és hétfőn délnyugat felől felszakadozik a felhőzet, vasárnap és kedden beborul az ég. Sokfelé várható csapadék. Keleten, délkeleten eső, zápor várható, nyugaton és északon főként szombatra virradó éjszaka havazásra, havasesőre is számíthatunk.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 100 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a felhős éjjeleken általában -2, +4, a derülteken -1, -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 7 fok között valószínű.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

Pénteken hajnalban, reggel az Alföld északi felén helyenként lehet gyenge ónos eső, de reggel mindenütt megszűnik az ónosság.


Orvosmeteorológiai jelentés:

Melegfronti hatás fejfájást, rossz közérzetet okozhat, csökken a koncentrálóképesség, estefelé nyugaton hidegfronti hatás miatt ingadozhat a vérnyomás.

Kövessen minket a Facebookon is!