Szilveszteri étkek Csábi Bettina módra
Olyan fogadalmakat tegyél, amiket hosszú távon is meg tudsz valósítani! A szilvesztert követő pihenő után pedig kezdj óriási lendülettel a napnak, hiszen most alapozod meg az új minőségű életedet! Legyél boldog, és büszke magadra, hogy megcsinálod! Az étrend szigorán sokat enyhít, hogy csak az alapanyagokat kell megváltoztatnod álomdiéta szénhidrátcsökkentett alapanyagokra. Az edzéshez hozzá kell szokni, kelj fel korábban, hogy biztos ne maradjon el a napi penzumod. Hihetetlen energiával kezdesz neki a napnak egy kiadós edzés, és egy jó zuhany után! Ha odafigyelsz a mozgásra és az alapanyagokra, sokat tettél az egészségedért. És ne feledd, az egészség az alapja mindennek! Ha játszani akarsz az unokáiddal, nem akarsz állandóan orvosi rendelőkben ülni, egyáltalán, csak érezni akarod a vitalitást, ne habozz, kezdj hozzá!
Casino tojás
Hozzávalók:
- 5 kemény tojás
- 10 dkg vaj
- 40 dkg franciasaláta
- 3 dl tartármártás
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- mustár
- szardellapaszta ízlés szerint
- aszpik
- besamel
Elkészítés:
A kemény tojásokat meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. A tojások sárgáját egy porcelán tálban áttörjük, a vajjal, mustárral és ízesítőanyagokkal habosra keverjük. A franciasalátából egy tálon talapazatot készítünk, és erre helyezzük el két sorban vagy körkörösen, esetleg egyenes alakban - a tojáskrémmel egyformára töltött tojásokat. Ügyeljünk a töltés egyformaságára, mert a krém ilyenkor mindig látható. A tojások tetejét petrezselyemzölddel díszítjük. A maradék díszítőanyagokat ízlésesen a tojások közé helyezzük el. Tartármártást kínálunk hozzá.
Amikor nagyobb mennyiséget tálalunk fel, a következőképpen készítsük: a tojáskrémet dúsítsuk besamellel, majd a betöltés során a tojásokat krémmel lefelé fordítva helyezzük azokat franciasaláta-talapzatra egy tálra rakjuk sorba, kb. 2 ujjnyi távolságra egymástól. A sűrűbb állagúra készített tartármártást olvasztott aszpikkal keverjük el, amikor kezd dermedni a tojásokat ezzel a zománcmártással gyorsan vonjuk be.
A maradék tojáskrémmel nyomjunk egy-egy apró formát a tojások tetejére. Petrezselyemzölddel díszitve tálaljuk.(ha maradt tojáskrém, azzal körbe is díszíthetjük a tálat)
Éhes sógor kedvenc csemegéje
Mindannyiuk kedvence lesz ez az általam is igen kedvelt magyaros jellegű
varázslat, ha meglepik vele magukat és szeretteiket
Finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, majd hozzáadjuk a vékony
csíkokra metélt sovány sertéshúst, sózzuk, és fokhagymával puhára pirítjuk. A füstölt
szalonnát felcsíkozzuk, és üvegesre sütjük,majd leszedjük a zsírját és a karikázott lángolt
kolbászt ebben átforgatjuk. A kolbászt is leszűrjük a zsiradékról és átadjuk a helyét a
kockázott paprikának és gombának,amelyet egyszerre átsüthetünk benne, majd az elkészült
alapanyagokat összekeverjük.
A burgonyát megtisztítjuk, vékony hasábokra daraboljuk és tepsibe helyezve, sózva,
olajjal vékonyan permetezve megsütjük. Tálalásnál a burgonyát a tányér közepére
halmozzuk, ráterítjük a pirított sertéshúst, és erre borítjuk a vegyes ragut.
Hozzávalók 10 személyre
Sertéscomb csíkozva 1,20 kg
Baconszalonna 0,20 kg
Lángolt kolbász 0,20 kg
Paprika kockázva 0,20 kg
Gomba szeletelve 0,20 kg
Olivaolaj 0,30 lt
Vöröshagyma finomra vágva 0,20 kg
Burgonya – tisztítva 3,00 kg
Fokhagyma, só, erős pista
Bors-fekete,őrölt, petrezselyem zöldje
Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok az egész családom nevében!
További receptek: