Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 30. 17:39

Parlament: megalakult a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás

Képgaléria
Parlament: megalakult a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás
2010. november 25-én délelőtt megalakult a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás. A Magyar Országház egyik termében tartotta meg alakulóülését a Magyarországon legnagyobb távolságokat összekötő önkormányzati társulás, amely a magyar zarándokút településeit fűzi egybe Esztergomtól Dabason és Kalocsán át Máriagyűdig. Az alakulóülésen Rumi Imre, a zarándokút egyesület elnöke köszöntötte az alapítóként résztvevő összesen 22 települési önkormányzat polgármesterét és megbízott képviselőjét.

Az ünnepélyes szerződés-aláírásra több egyházmegyei, megyei önkormányzati és később kapcsolódni kívánó települési vezetők jelenlétében került sor. A társulás alapító tagjai maguk közül, az egyesület elnökének javaslatára a társulás elnökének egyhangúlag Kőszegi Zoltánt Dabas város polgármesterét, országgyűlési képviselőt választották meg. Mellette pedig három elnökhelyettest bíztak meg Pokorni Zoltánt, a XII. kerület, Török Ferencet, Kalocsa, valamint dr. Bíró Ferencet, Pécsvárad polgármesterét. Az alakulóülésen zárszót mondott dr. Kövér László a Magyar Országgyűlés elnöke, aki kifejezte az ügy fontossága miatt maximális támogatását.

A megalakult Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás célja az ország szívében észak-déli irányban húzódó zarándokút működéséhez szükséges infrastruktúra megteremtése. Az útvonal 2011 tavaszán nyílik meg a zarándokolni vágyók előtt.

 

Feldman László

Fotó: Karlik Dóra

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház