Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. december 1. 07:54 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Várható időjárás az ország területére szerda estig: Dél, délnyugat felől tovább vastagszik a felhőzet és egyre nagyobb területen lesz számottevő csapadék; az északnyugati, északi tájakon napközben tartós és időnként intenzív havazásra van kilátás, másutt majd egyre inkább eső valószínű, de az átmeneti időszakban, akár hosszabb ideig is, ónos eső, fagyott eső hull. A keleti, északkeleti szél több helyen megerősödik. A hőmérséklet délelőtt még -4, +1, estefelé már -2, +5 fok között várható, délkeleten, keleten lesz a legenyhébb idő.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Eleinte gyakran lesz erősen felhős az ég, csak átmenetileg szakadozik fel a felhőzet. Többször és többfelé várható eső, zápor, északon, északnyugaton havazás is. Az időszak második felében változóan felhős időre van kilátás, számottevő csapadék nem lesz.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 60 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben +2, -3, majd -3, -10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 2, 7, később +2, -3 fok között alakul.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

A csapadékzóna fokozatosan terjeszkedik északkelet felé. Sokfelé valószínű intenzív havazás az országban, azonban dél felől fokozatosan egyre több helyen vált a csapadék halmazállapota.

Orvosmeteorológiai jelentés:

Egyre inkább a melegfrontokkal együttjáró tünetek lesznek meghatározóak. Fejfájás, migrénes tünetek, levertség, fáradékonyság jelentkezhet.

Kövessen minket a Facebookon is!