Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. december 3. 15:06 | Szerző/forrás: index.hu

Három halott és tizenöt sérült a 47-es főúton

Három halott és tizenöt sérült a 47-es főúton
Személyautó busszal ütközött az algyői hídnál. Ketten meghaltak, ketten életveszélyesen, hárman súlyosan és tízen könnyebben megsérültek a 47-es főúton Hódmezővásárhely és Szeged között, ahol egy személygépkocsi autóbusznak ütközött - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Előzőleg a katasztrófavédelem szóvivője három halottról tájékoztatott, de utóbb közölte: az egyik embert "sikerült újraéleszteni."

Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő elmondta: egy személyautó tartott nagy sebességgel Hódmezővásárhelyről Szeged felé. A jármű azonban az algyői Tisza híd előtt a vizes úton megcsúszott, áttörte a szalagkorlátot és a szemből érkező menetrend szerinti Tisza Volán autóbusznak csapódott.

A személyautó kiégett. Az egyik ember, aki életét vesztette a buszon utazott, a másik a személyautó sofőrje. Az autóbuszon utazók közül két ember életveszélyes, három súlyos, tíz pedig könnyű sérüléseket szenvedett - mondta Szenti Szabolcs.

A mentés tart, az érintett útszakaszon teljes az útzár. A buszon harmincöten ültek. A helyszínre a szegedi tűzoltók vonultak három járművel és tizenöt tűzoltóval.

A delmagyar.hu [1] szerint a karambol az algyői hídtól száz méterre történt. Az Opel Astra a felismerhetetlenségig összeroncsolódott.

Kövessen minket a Facebookon is!