Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. december 4. 16:22

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal. A hét ünnepei, szentjei: Hétfő: Szent Miklós püspök, Kedd: Szent Ambrus püspök és egyháztanító, Szerda: A boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatása, Vasárnap: Advent 3. vasárnapja

Adventban hétfőtől-szombatig a szentmisék reggel 6 órakor kezdődnek. Minden reggel más csoport szolgál a szentmisén. Utána tea és sütemény.

Bátor Botond a Magyar Pálos rend tartományfőnöke tart előadást a Pálos rend történetéről december 6-án hétfőn 18 órakor a Főplébánia Közösségi Házában.

A Baba Klub van hétfőn 9-11 óráig a Plébánián a Baba szobában. Szeretettel várunk minden kedves Babát, Mamát és Papát!

A Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola beiskolázási programsorozatának első alkalma, december 8-án délután fél öttől lesz az iskola kápolnájában. Az érdeklődő szülők a leendő elsős tanítókkal ismerkedhetnek meg, míg gyermekeik egy adventi játszóházon vehetnek részt. Minden érdeklődő szülőt, és nagycsoportos óvodást szeretettel várnak.

Folytatódik az Évszázadok Muzsikája hangversenysorozat. December 9-én, csütörtök este 7 órakor a Piarista Templomban adventi áhítatot tart a Vox Fidelis Énekegyüttes, vezényel Fehérvári Gábor kántor. Belépés ingyenes, adományokat a Piarista Templom orgonájára gyűjtenek.

December 11-én, szombaton du. 3 órától dicsőítő nap lesz a Nagytemplomban.

Advent szombatjain este 5 órakor közös gyertyagyújtás lesz a város főterén, az alkalomhoz illő programmal. Minden szombaton más-más felekezet vállalja a házigazda szerepét.

Keresztelésdec. 12-én, vasárnap a 9 órás szentmisében lesz. Imádkozzunk értük!

Adventi lelkigyakorlatlesz a Nagytemplomban december 16-17-18-án, csütörtökön, pénteken, szombaton  este 6 órai kezdettel, melyet Hatházi Róbert atya tart.

December 19-én, vasárnap a 9 órás szentmise után a Lakó Sándor Kamarazenekar hagyományos adventi koncertje (kb. fél óra) lesz templomunkban.

Köszönet a múlt vasárnapi Karitász adományokért.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Az előtérben a Szentcsalád kép alatti persely szolgál az iszapár sújtotta testvéreink megsegítésére. A befolyt összeget a Katolikus Karitásznak fogjuk elküldeni. Köszönet a legkisebb adományért is. Az összefogás eredményeként az egyházmegyék templomaiban több mint 200 millió forint gyűlt össze. Emellett a Katolikus Karitász e célra nyitott alszámláján további 80 millió forint gyűlt össze. A hazánkban ismét megtapasztalt példamutató felebaráti szeretet segít felébreszteni a reményt és a jövőbe vetett hitet a bajbajutott családokban. A Püspöki Konferencia ezúton is háláját fejezi ki a magyar híveknek példaértékű, áldozatos támogatásukért.

Köszönet azoknak, akik már befizették ez évi egyházi hozzájárulásukat. Akik még nem tették meg, kérjük, tegyék meg!

Szívesen állunk rendelkezésére a testvéreknek szentgyónásaik elvégzésére a vasárnapi szentmisék előtt hétköznap a hajnali misék után fél órával vagy egyeztetett időpontban. Így is készüljünk karácsonyra!

Sajnálattal közlöm, hogy a pénteken a talajvíz elöntötte a plébánia garázsát és az ifjúsági klubot, amely teljesen tönkrement.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház