Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. december 6. 08:06 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Két férfit és egy nőt keres a Bajai Rendőrkapitányság, akik tegnap Sükösdön egy 82 éves férfi házánál megjelentek, az idős férfi figyelmét elterelték, majd a lakásából 1.100.000.-Ft. készpénzt és arany ékszert loptak el. Az okozott kár 1.300.000.-Ft.

A Bajai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy 36 éves szerb férfi ellen. Az eddigi adatok szerint vasárnap hajnalban a szerb férfit Dávod község belterületén a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség két járőre szabályos rendőri fény és karjelzéssel kívánta megállítani, melyre a férfi az általa vezetett Volkswagen Transporter típusú mikrobusszal az „Állj!” jelzésre először lassított, majd hirtelen gyorsított és elsodorta az álló testhelyzetben levő járőrvezetőt. Az intézkedő rendőr könnyebben sérült. A rendszám alapján a gépkocsi és annak használója ellen körözés került kiadásra. Néhány órával később a Tompa Közúti Határátkelőhelyen elfogtuk a szerb férfi, aki kihallgatása után őrizetbe került. Hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Bács-Kiskun Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal folytat le vele szemben majd eljárást.

Őrizetbe került egy 54 éves kecskeméti férfi, aki tegnap este egy kecskeméti üzletben megkísérelt ellopni egy 649-Ft értékű cipő fényezőt. A bolt biztonsági szolgálata tetten érte a tolvajt, akit az elkövetett szabálysértés miatt a bíróság elé állítása céljából szabálysértési őrizetbe vett a Kecskeméti Rendőrkapitányság.

Határrendészeti események:

A Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség járőrei egy 49 éves szerb férfi okmányainak ellenőrzésekor megállapították, hogy bár a szerb magánútlevele eredeti és érvényes, azonban az osztrák kártya formátumú tartózkodási engedélye utánzat. A férfi visszairányításra került Szerbiába.

Kövessen minket a Facebookon is!