Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. december 10. 08:06 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában 1 halálos kimenetelű, valamint 1 súlyos és 5 anyagi káros közúti közlekedési baleset történt. 2 esetben került sor ittas vezetővel szembeni rendőri intézkedésre.

Csütörtökön 05.10 órakor egy 26 éves kalocsai férfi az általa vezetett MAN típusú nyerges vontatóval és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel az 51-es számú főúton Dunaegyháza irányából Dunavecse irányába közlekedett, amikor Apostag közelében a 76-os km szelvényénél az előtte haladó és az út széle felé lehúzódó járműszerelvény előzésébe kezdett. Az előzést végző járműszerelvény vezetője észlelte, hogy hátulról a járműbe ütközött egy személygépkocsi. Megállapítást nyert, hogy a tehergépkocsiba ütköző Seat Ibiza típusú személygépkocsi vezetője egy 35 éves dunaegyházi férfi a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Tegnap reggelre elloptak Kecskemétről egy Ford Ranger típusú személygépkocsit. A gépkocsiban levő helyzet meghatározó berendezés adatai alapján az elvitt járművet a közeli ház előtt a sértett a rendőrség közreműködésével megtalálta. A bűncselekménnyel okozott kár 5.000.000,- Ft., mely a jármű megtalálásával megtérült.

Ugyanezen az éjjel betörtek egy ballószögi ingatlanra, majd az udvarból 25 darab tyúkot, 2 darab kacsát, illetve az ott parkoló teherautóról kéziszerszámokat loptak el. Az okozott kár 242.000,-Ft.

Csütörtökön délután egy kecskeméti áruházban vásárolt egy debreceni férfi, amikor valaki a bevásárló kocsiban elhelyezett kézitáskáját ellopta. A táskában személyes tárgyai, iratai valamint készpénz volt. Az okozott kár 304.600,-Ft.

Tegnap délelőtt egy tiszaalpári nőtől, egy másik kecskeméti bevásárlóközpont előtti parkolóban a bevásárlókocsin elhelyezett kézitáskáját a benne levő személyes iratokkal, valamint 400.000,-Ft. készpénzzel ellopták. Az okozott kár összesen 460.000,-Ft.  

December 05. és 09. közötti időben Baja, Tanya IV. kerületben levő bekerített telekről 15 darab 10 éves akácfát vágott ki és vitt el ismeretlen személy 225.000,-Ft értékben.

Egy szabadszállási férfi tett feljelentést 2 szabadszállási férfi ellen tett, akik a feljelentő tanyájáról 300 q akácfát, 1 darab elektromos kerékpárt, kézi fúrógépet, gáztűzhelyt, valamint gázpalackot loptak el, pontosan meg nem határozható időpontban. Az okozott kár 800.000,-Ft.

Őrizetbe vettek kollegáink egy 34 éves és egy 19 éves balotaszállási férfit, valamint egy 18 éves kiskunhalasi férfit, akik a megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy tegnap vagy tegnap előtt Kisszállás külterületén elterülő mezőgazdasági területen telepített geofizikai mérő kábeleket a hozzá csatlakoztatott jelátalakító és továbbító egységekkel együtt ellopták. A bűncselekménnyel okozott kár mintegy 30.000.000,-Forint.

Eljárás indult 1 mauritániai állampolgárral szemben, akit szerdán a stabil hőkamera jelzése alapján fogtak el kollegáink tiltott határátlépés miatt, valamint 1 marokkói állampolgárral szemben, aki a kunszentmiklósi vasútállomáson a Kiskunhalas felől érkező tehervonatról ugrott le. Beszállításra kerültek a Kiskunhalasi Őrzött Szállásra.

Kövessen minket a Facebookon is!