Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. december 12. 21:43

LAPSZEMLE/Délmagyar.hu - 500 adag gulyást osztottak ki a szegényeknek

Az elmúlt hét vasárnapján ötszáz embert láttak vendégül egy tál finom gulyáslevesre a Szent Miklós templom (Barátok Temploma) udvarán rendezett szeretetebéden.

Mint arról korábban beszámoltunk, idén mintegy tíz alkalommal látják majd vendégül a város szegényeit a város főterén illetve a szegények lakta külvárosokban. Farkas P. József, a régi ferences hagyományt 10 éve újjáélesztő intézményvezető így nyilatkozott a delmagyar.hu-nak az idei első rendezvényük tapasztalatairól: - A vasárnapi nap bebizonyította, hogy városunkban valóban él és hat a közel négyszáz éves ferences hagyomány. A Szent Miklós templom vonzza Krisztus szegényeit. Egy családdá vált itt ezúttal is a szegény, a főpap, a vállalkozó, a hivatalnok, az iparos. Egy asztalhoz ült a híres autókereskedő és a nagykövet a nehézsorsú hajléktalannal. A főtéri szeretetlakomákat a kezdetektől támogatta és segítette az ismert autókereskedő, Hovány Márton, aki ezúttal vehette át a Barátság Műve kitüntetést dr. Bábel Balázs kalocsai érsektől. Szintén megkapta a kitüntetést a nemzetközi hírű Tanyacsárda vezetője, Garaczi János is.

 

- Az első tál ételeket Marcin Sokolowski, lengyel konzul valamint dr. Bábel Balázsérsek úr adta át. Szintén megemlíteném, hogy a főpásztor most szentelte fel a Wojtyla Ház zászlaját, melyet Pintér Józsefnétől valamint Jan Gil atyától, Wadowice plébánosától kapott intézményünk, szimbolizálva Kecskemét és Wadowice, valamint a lengyel és a magyar nép megbonthatatlan barátságát - tájékoztatta a delmagyar.hu olvasóit Farkas P. József.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház