Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. december 14. 08:12 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában 1 halálos kimenetelű, 2 könnyű sérüléssel járó, valamint 1 anyagi káros közúti közlekedési baleset történt. 3 esetben került sor ittas vezetővel szembeni rendőri intézkedésre.

2010. 12. 13-án 05.15 órakor egy 37 éves izsáki férfi Páhi lakott területén kívül az 5301-es számú főúton közlekedett az általa vezetett Mercedes típusú tehergépkocsiból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel, Páhi felől Kiskőrös irányába. A főút 30.750 méterénél egy jobbra ívelő útkanyarulatban a jeges úttesten a pótkocsi megcsúszott, majd keresztbe fordult. Ennek következtében a járműszerelvény bal hátsó kerekével összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő 44 éves kiskőrösi férfi által vezetett Ford Transit típusú tehergépkocsival. A baleset következtében a Ford vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét veszítette.

 

Tegnap este betörtek egy kecskeméti Kft. telephelyére és az ott levő iroda helyiség ajtaját betörve az ott található falba rögzített lemezkazettát megrongálták, majd megkísérelték kinyitni, sikertelenül. A lemezkazettában készpénz nem volt. A bűncselekmény során az elkövető nem vitt el semmit, azonban a rongálással 1.000.000 Forint kárt okozott.

 

Tegnap este Kecskeméten egy étteremben valaki ellopta egy a családjával vacsorázó kecskeméti nő kézitáskájában levő pénztárcáját, illetve gépkocsijának indítókulcsát. A pénztárcában 300.000,-Ft. készpénz, valamint személyes iratok voltak.

Betörtek 11. és 13. közötti időben egy bajai lakatlan házba, majd 3 darab kályhát, mosógépet, 3 darab gázpalackot, ágyneműt, valamint kéziszerszámokat loptak el. Az okozott kár 400.000 Forint, a rongálással 15.000 Forint.

Betörtek egy Kalocsán lévő kerítéssel körbekerített telephelyre, úgy, hogy a kapun lévő lakatot levágták, az épület üvegablakát betörték és onnan 13 darab saválló szelepet mérőórával, valamint 4 darab saválló szivattyút loptak el 290.000 Forint értékben, a rongálással 30.000 Forint kár keletkezett.  

Egy kiskunfélegyházi férfi tett feljelentést 17 éves fia és egy 21 éves kiskunfélegyházi férfi ellen, akik október 01. és december 12. között eltelt időben a feljelentő kiskunfélegyházi tanyájáról vasszerkezeti elemeket, alumínium lemezeket, motorkerékpár alkatrészeket, illetve Trabant kerekeket vittek el, összesen 906.000 Forint értékben.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás bűntett elkövetésének kísérlete miatt egy tassi férfi feljelentése alapján. Hétfőn este a Tasson levő kertészetbe a kapun keresztül ismeretlen tettes bement, majd onnan különféle építőanyagokat akart egy teherautóval elvinni. A riasztó rendszer jelezte az illetéktelen behatolást, majd a kiérkező rendőrjárőr 19.40 órakor a helyszínen elfogott, majd a rendőrségre előállított egy 31 éves ercsi lakos férfit, aki a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A bűncselekménnyel veszélyeztetett építőanyag értéke 2.345.000 Forint.

Kövessen minket a Facebookon is!