Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. december 14. 11:16 | Szerző/forrás: www.katolikus.hu

Napi Evangélium \"Kettőjük közül melyikük teljesítette az apa akaratát?\"

Napi Evangélium "Kettőjük közül melyikük teljesítette az apa akaratát?"
Abban az időben Jézus ezt mondta a főpapoknak és a nép véneinek: „Erről mi a véleményetek? Egy embernek két fia volt. Odament az egyikhez, és így szólt hozzá: „Fiam, menj ki ma, és dolgozz a szőlőben!” A fiú azt válaszolta: „Nincs kedvem!”, de később megbánta, és mégis kiment. Odament a másikhoz, és annak is szólt. Az így válaszolt: „Szívesen, uram!”, menni azonban nem ment. Kettőjük közül melyikük teljesítette az apa akaratát?” Azt felelték: „Az első.” Erre Jézus így szólt hozzájuk: „Bizony mondom nektek: A vámosok és utcanők megelőznek titeket Isten országában. Mert eljött hozzátok János az igazságosság útján járva, és ti nem hittetek neki, a vámosok és utcanők viszont hittek neki. De ti, akik mindezt láttátok, még ezután sem tértetek jobb belátásra, hogy higgyetek neki!”

 Elmélkedés:

Máté evangéliumában Jézus egy példabeszédet mond az apáról, aki fiaitól segítséget kér. Az egyik szóban igent mond, de mégsem megy, a másiknak ugyan pillanatnyilag nincs kedve dolgozni, de később mégis megteszi, amit kérnek tőle. Egyértelmű, hogy a kimondott szó kevésnek bizonyul, és a tettek mutatják meg, hogy ki tesz eleget az apa kívánságának. 
Vallási életünkben állandóan arra kell törekednünk, hogy teljesítsük az Atya akaratát. Hitvallásunkat ne csupán szavakkal fejezzük ki, hanem tetteink is tükrözzék hitünket. Jézus egész élete erről szólt. Az Atya akaratából öltött emberi testet, vállalta a szenvedést és a kereszthalált. Szavai és tettei egységet alkottak. Azt tette, amit hirdetett. A karácsonykor megszülető Jézus legyen az Atya iránti engedelmességünk példája! 
© Horváth István Sándor

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház