Július 24. szerda, Kincső, Kinga
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • Kecskemét költségvetési és vagyongazdálkodási bizottságának fontosabb, saját hatáskörben hozott döntései – december 13.
Hírek, események 2010. december 14. 17:50

Kecskemét költségvetési és vagyongazdálkodási bizottságának fontosabb, saját hatáskörben hozott döntései – december 13.

Képgaléria
Kecskemét költségvetési és vagyongazdálkodási bizottságának fontosabb, saját hatáskörben hozott döntései – december 13.
Kecskemét négy iskolájának udvarán lesz jégpálya ezen a télen önkormányzati segítséggel. A közgyűlés költségvetési és vagyongazdálkodási bizottsága korábban pályázatot írt ki az üzemeltetés támogatására. A grémium most úgy döntött: a Ménteleki iskola 150 ezer forint, a Katona gimnázium 200 ezer forint, a Bányai gimnázium 150 ezer forint, a Zrínyi iskola pedig 336 ezer forint támogatást kap. Utóbbi összegben benne foglaltatik, hogy az intézményt felkérik: tartsa nyitva a tornacsarnokát a két ünnep között, lehetőséget biztosítva ezzel a mozgásra a szünidejüket töltő gyerekeknek.

Egyébként az intézmények a tornaterem két ünnep közötti nyitva tartásának költségeire szintén pályázhattak. Ezzel a lehetőséggel a Kodály iskola élt, amely a célra mintegy 79 ezer forint támogatást kapott.

 

A bizottság döntése értelmében a Kiskun Hagyományőrző Sportegyesület térítésmentesen veheti igénybe a Messzi István Sportcsarnokot február 13-án abból a célból, hogy megrendezze a Baranta Hagyományos Magyar Harcművészetek Országos Szövetségének harcművészeti és küzdősport gáláját. 

 

Nem volt érdeklődő arra a két beépítetlen területre, amelyekre korábban írt ki pályázatot a kecskeméti közgyűlés költségvetési és vagyongazdálkodási bizottsága. Így a bizottság a pályázatot eredménytelennek nyilvánította, és úgy döntött, hogy újabb nyilvános pályázatot ír ki. A területek egyike a Mérleg utcán található, minimális értékesítési ára nettó 6 millió 480 ezer forint. A másik terület a Tavaszmező utcán van, ennek ára nettó 8 millió forint.

Szintén nem volt pályázó egy Szolnoki hegyben lévő tanyára, a Csokor utcai orvosi rendelőre és a Zentai utcai óvodára. A három ingatlan nettó értéke összesen 34, 5 millió forint, ezekre is újabb nyilvános pályázatot ír ki a bizottság.

Sikerül viszont eladni négy Szarkásban lévő mezőgazdasági rendeltetésű területet, amelyeket a közgyűlés még áprilisban jelölt ki értékesítésre. Ezek össznagysága mintegy hat hektár, értéke pedig összesen 4 millió 233 ezer forint.

A bizottság döntött arról is, hogy egy Nyár utcai, 412 négyzetméteres ingatlant nyilvános pályázaton értékesít. Az ingatlan ára bruttó 5 millió 150 ezer forint.

Kövessen minket a Facebookon is!