Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. december 15. 14:13

Hittel és felelősséggel

Hittel és felelősséggel
„Mikor Istenre bízom a sorsom, érzem, hogy Isten nem ad föltétlen jogot ehhez. Hinnem kell benne, hogy madárka tolla se hull ki az Ő akarata nélkül, de nincs jogom vaksi bizalommal mindent az Ő kezébe tenni le; Isten reám bízta, hogy csináljam és igazítsam a sorsom. S csak, ha vállalom ezt a feladatot, akkor segít. A tunyák és a gyávák, akik bólogatva és hümmögve, Istenre bíznak mindent: a válságos pillanatban Isten szava nélkül maradnak.” (Márai Sándor) A fenti idézetet igen közelinek érzi magához Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza új polgármestere. Hiszen a hit, a vallás mindig jelentős szerepet töltött be az életében, és mindig igyekezett a vallás erkölcsi normái szerint élni és dolgozni.

 

- Eddigi életem összeforrt a hittel és a fiatalok tanításával, az ifjúsággal. Városomban a Katolikus Ifjúsági Iroda munkáját koordináltam éveken keresztül, és örömmel mondhatom, hogy a csoporthoz tartozó lelkes fiatalok száma évről évre egyre gyarapodott. Ez adta az ötletet többek között az egyházmegyei ifjúság lelkigyakorlatos táborának megszervezésére 1991-ben, mely tábort minden évben megrendezzük azóta is. Tevékenységemet meghatározta, hogy önkormányzatunk ifjúsági és civil referenseként dolgoztam évekig.

- Az elmúlt években választott képviselőként tagja voltam a városi és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek is.  Így kapcsolódott össze az egyház és a közélet az életemben, a vallás és a politika. Ennek kiteljesedése, hogy a megye 5. számú választókerületének országgyűlési képviselője, illetve októbertől a választópolgárok támogató szavazatának köszönhetően Kiskunfélegyháza polgármestere lettem.

- Ezeket a feladataimat én szolgálatnak tekintem. Nem könnyű, hiszen városunk nehéz gazdasági helyzetben van, de minden igyekezetemmel azon leszek, hogy megtaláljam, megtaláljuk a megoldást a gondokra. Nagy felelősség, hiszen Kiskunfélegyháza minden polgárának polgármestere szeretnék lenni. Fontosnak érzem, hogy városunk a fejlődés útjára lépjen, és ezzel mindenki életminősége javuljon. Nagy lehetőség is, hiszen sok terület vár megoldásra, többek között a gazdasági élet felpezsdítése, az ipari park benépesítése, munkahelyteremtés, az oktatási intézmények működésének ésszerűsítése, a szociális, egészségügyi ágazat hatékonyabbá tétele, de nagy kihívás a kórház és járóbeteg-ellátás feltételeinek biztosítása is.

- Fontosnak tartom az ifjúság szerepének hangsúlyosabbá tételét városunkban. Fiataljaink tudják és érezzék azt, hogy Félegyháza mindig hazavárja őket, bárhol végezzék tanulmányaikat, bárhol legyenek, és tudják azt is, hogy mindig számítunk rájuk. Legalább ekkora figyelmet fordítok arra, hogy a történelmi egyházakkal eddig kialakított jó együttműködés az elkövetkező években még inkább elmélyüljön, és az őket történelmileg is megillető helyüket foglalhassák el városunk életében. Az önkormányzat és az egyházak mindenben számíthassanak egymásra, mert egy egésznek, Kiskunfélegyházának a részei vagyunk mindannyian.

- Településünk minden lakójának, minden intézményének, szervezetének az együttműködése, az együtt munkálkodása, az összetartozása az a lehetőség, melynek segítségével mostani nehéz helyzetünkből sikerülhet kitörni, és visszaállítani ismét Félegyháza nevének régi csillogását, s megalapozni azt a jövőbeli méltó helyet, amelyet a mi Petőfi Sándor és Móra Ferenc nevével ékesített, gyönyörű alföldi városunk megérdemel. 

Kövessen minket a Facebookon is!