Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 3. 15:08 | Szerző/forrás: delnagyar.hu

Kizárják a bajnokságból a kecskemétieket? - Lapszemle

Kizárják a bajnokságból a kecskemétieket? - Lapszemle
Lehet, hogy hiába nyerte meg az alapszakaszt, a rájátszás sorsolásánál már ott sem lesz a kecskeméti férfi röplabdacsapat. Mint arról korábban beszámoltunk, a Kalo-Méh Kecskeméti KSE férfi röplabdaszakosztálya novemberben visszalépett a Challenge Cup küzdelmeitől, miután a vezetők úgy döntöttek, hogy a 4800 kilométeres utazás helyett inkább kifizetik a 7000 eurós, körülbelül kétmillió forintos bírságot.

Az elmúlt napokban olyan hírek kezdtek el terjedni a városban, hogy a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) követelni kezdte a pénzt a KSE-től, akik ha nem fizetnek, kizárásra kerülhetnek a bajnokságból. Ezzel kapcsolatban kerestük fel Breszkó Andrást, a csapat vezetőjét: - Sajnos a hírek igazak, január 9-ig át kell utalnunk a Magyar Röplabda Szövetség kasszájába 7000 eurót, különben azonnali hatállyal kizárnak bennünket a bajnokságból és a kupából is.

Azt tudni kell, hogy a hazai szövetség korábban rendezte a büntetést a nemzetközi szövetség felé, így most nekünk a az MRSZ-nek kell fizetnünk. Az első határidő így is január 5-e volt, amit sikerült 9-re kitolnunk, de addig mindenképp pénzt kell szereznünk. Folyamatosan tárgyalunk, bízunk benne, hogy találunk olyan embert, illetve vállalkozást, aki segít megmenteni a röplabda-szakosztályt. Amennyiben nem járunk sikerrel, már a rájátszás sorsolásán sem vehetünk részt – tette hozzá a szakosztályvezető.

Kövessen minket a Facebookon is!