Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 11. 05:38 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Kedden napközben s ködfoltok sokfelé megmaradnak, lehangoló, szürke időre készülhetünk, Elszórtan kisebb eső, szitálás is lehet. A keleti, délkeleti szél a Kisalföldön átmenetileg megélénkülhet, máshol gyenge marad a légmozgás. 3-8°C közötti csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán reggel borongós, ködös időre ébredhetünk, eső, zápor leginkább a középső területeken várható. Gyenge lesz a légmozgás, -1 és +4°C közé hűl a levegő. Napközben többnyire folytatódik az erősen felhős időjárás, csapadékra elősorban a keleti határszélen élők számíthatnak. a középső országrészben átmenetileg megélénkülhet a légmozgás, a maximumhőmérsékletek 3 és 8°C között várhatóak.

 

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden nem várható számottevő fronthatás, de a nyálkás, borult idő miatt lehangoltakká, kedvetlenné válhatunk. Erősödhetnek a reumatikus és izületi panaszok, a néhol megélénkülő szél hatására pedig kisebb fejfájás, migrén is jelentkezhet. Az időjárás kedvez a vírusok terjedésének, öltözködjünk rétegesen, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Kedden sokfelé egész nap ködös, párás időre készülhetünk, ügyeljünk jobban a közlekedésben, vezessünk lassabban és tartsunk nagyobb követési távolságot! Elszórtan számíthatunk szitálásra, kisebb esőre, emiatt csúszós útszakaszokkal találkozhatunk. Reggelre a napközben megolvadt hólé néhol ráfagyhat az utakra, emiatt csúszós utakra számíthatunk, figyeljünk oda és mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson.

Kövessen minket a Facebookon is!