Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 12. 05:42 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerdán reggel borongós, ködös időre ébredhetünk, többfelé esővel, szitálással. Gyenge lesz a légmozgás, -1 és +4°C közé hűl a levegő. Napközben inkább már csak keleten várható kisebb eső, nyugat felől pedig a felhőzet is szakadozásnak indul. Egyre többfelé bukkan elő a Nap, de északkelten továbbra is tartósabban felhős, párás marad az idő. Északnyugaton a középső országrészben átmenetileg megélénkülhet a légmozgás, a maximumhőmérsékletek 4 és 9°C között várhatóak.

Csütörtökön reggelre ismét megnövekszik a felhőzet, északnyugat felől egyre többfelé ered el az eső. A délnyugati szél helyenként megélénkül. -2 és +3°C-ot mérhetünk a hajnali órákban.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán egy hidegfront hatása terhelheti szervezetünket. Az érzékenyebbeknél vérnyomás-ingadozás, szív-és érrendszeri panaszok jelentkezhetnek, kábaságot, bódult érzést tapasztalhatunk. Megnövekszik a reflexidő is, valamint a görcsös fájdalmak is erősödhetnek. Az időnként élénk szél hatására fejfájás, migrén is felléphet.Délután többfelé kisüt a Nap, ez pedig jó hatással lehet közérzetünkre. Az időjárás kedvez a vírusok terjedésének, öltözködjünk rétegesen, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Szerdán eleinte még sokfelé lehet eső, szitálás, ezeken a tájakon nedvessé, csúszóssá válnak az utak, legyünk óvatosak! Északkelten tartósabban megmaradhat a köd,vezessünk lassabban és tartsunk nagyobb követési távolságot, mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessünk, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson.

Kövessen minket a Facebookon is!