Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 17. 05:39 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Hétfőre virradóra ugyan csak kevés felhő lehet felettünk, ám a gyenge légmozgásban - az északnyugati megyék kivételével - sűrű ködfoltok képződhetnek, melyek néhol csak lassan oszlanak majd fel. A minimumok -2°C és +2°C között várhatóak. Napközben marad a gyengén vagy közepesen felhős, csapadékmentes idő, ám a reggeli ködfoltok helyenként tartósabban megmaradhatnak. Gyenge vagy mérsékelt délies légmozgás mellett 5-10°C közé melegszik a levegő. Kedden reggel sem várható számottevő változás, változóan felhős lesz az égbolt, azonban a gyenge légmozgásban helyenként sűrű köd képződhet, ködszitálás előfordulhat. -2 és +2°C közötti hőmérsékletekre van kilátás.

 

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn nem várható számottevő fronthatás, azonban a tartósan ködös, párás területeken élőknél fokozódhatnak az ízületi fájdalmak. A napos időben megtett séta jelentősen feldobhatja hangulatunkat. Az időjárás kedvez a vírusok terjedésének, öltözködjünk rétegesen, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Hétfőn hajnalban helyenként sűrű ködfoltok képződhetnek, melyek néhol tartósan is megmaradhatnak, ezeken a területeken vezessünk lassabban és tartsunk nagyobb követési távolságot, kerüljük a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket! A derültebb tájakon csupán a napsütés zavarhatja meg a vezetők figyelmét. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson.

Kövessen minket a Facebookon is!