Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 20. 07:48 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain, szerdán 1 halálos, 1 súlyos, 2 könnyű, és 1 anyagi káros baleset történt. Ittas járművezetés miatt 3 vezetői engedély került bevonásra.

Tegnap 06.28 órakor az Akasztó, Fő utcán egy 33 éves akasztói férfi az általa vezetett Lada típusú személygépkocsival közlekedett. Haladása során későn vette észre az elé balról jobbra gyalogosan behaladó 83 éves akasztói nőt, akit vészfékezése ellenére, járműve bal elejével elsodort. A balesetet követően a néni a kórházba szállítás közben elhunyt.     

Szerdán éjjel betörtek egy kecskeméti áruház irodájába, és onnan egy bútorszéfet vitt el a tolvaj, melyben 867.000,-Ft. volt.

Tegnap délután a Kecskemét, Szent Miklós utcában nyitott állapotban parkoló Citroen Jumper típusú gépkocsiból elloptak egy laptopot táskástól, valamint egy övtáskát. Az övtáskájában volt 250.000,-Ft. készpénz, bankkártya, lakáskulcs, valamint személyes iratok. A lopással okozott kár: 390.000,-Ft.   

Hétfő és a szerdai nap közötti időben levágták a lakatot egy bajai tanya ajtajáról, és onnan zöldséget, hűtőládát, takarmányt, szivattyút, darálót, és fürdőkádat loptak el kb. 500.000,-Ft. értékben.

Kiskunhalasi kollegáink keresik azt a tolvajt, aki január 14. és 17. közötti időben Kiskunmajsa külterületén, a Halasi úton lévő 4 darab esőbeálló (buszváró) műanyag hátulját (lexán lemezét) leszerelte és elvitte. Az okozott kár 225.000,-Ft.  

Őrizetbe vettek kollegáink egy 40 éves és egy 38 éves budapesti férfiakat, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy szerdán délután egy Kecskeméten lévő áruházból 5 üveg szeszesitalt loptak el úgy, hogy az azokról az áruvédelmi eszközt eltávolították. Az áruház biztonsági személyzete azonban tetten érte őket, így a bűncselekménnyel okozott kár, 22.375,-Ft. megtérült.  

Őrizetbe vettünk még egy 53 éves kecskeméti férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tegnap este Kecskeméten egy belsőnyíri tanyában előzetes szóváltást követően élettársát egy piszkavassal fejbe ütötte. A nő 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Őrizetbe került még egy 44 éves bajai férfi, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy január 11. és 13. közötti időben betört egy bajai lakatlan lakóház udvarába, majd a nyitott melléképületekből elektromos szerszámokat, gázpalackokat, tamburákat, és benzines kannát vitt el, 220.000,-Ft. értékben. A férfi más hasonló jellegű vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható.  

Eljárás indult 4 felnőtt, 2 fiatalkorú, és 3 gyermekkorú afgán állampolgárokkal szemben, akik tiltott határátlépést követtek el. Elfogásukra lakossági bejelentés alapján került sor. Meghallgatásukat követően a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson kerültek elhelyezésre kiutasítást előkészítő őrizetbe.

Kövessen minket a Facebookon is!