Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 25. 13:45 | Szerző/forrás: www.katolikus.hu

Napi Evangélium - \"Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot!\"

Napi Evangélium - "Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot!"
Abban az időben Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk: Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. A híveket ezek a jelek fogják kísérni: A nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken beszélnek, kígyókat vehetnek a kezükbe, és ha valami mérget isznak, nem árt nekik. Ráteszik a kezüket a betegekre, és azok meggyógyulnak. Mk 16,15-18

Elmélkedés:

A látványos külső eseménynél fontosabb a belső átalakulás, a szív megtérése, amelyről maga Szent Pál a következőket írja a galatákhoz írt levelében: „Úgy tetszett Istennek, hogy kinyilatkoztassa bennem Fiát, hogy hirdessem a pogányoknak” (Gal 1,16). Megtérése után három évi felkészülést követően indul csak el, hogy ezt a küldetést teljesítse. Megérti Krisztus szavát, és az igehirdetés szolgája lesz. Tudja, hogy nem elegendő a rendkívüli megtérés eseményével dicsekedni, hanem elkötelezetten és hűségesen hirdetnie kell Krisztus evangéliumát, aki meghívta őt erre a szolgálatra.
Az egyházban minden korban akadnak megtérők. Sokan talán bizalmatlanul és gyanakodva tekintenek rájuk. De vigyázzunk! Ne vonjuk kétségbe megtérésük őszinteségét! Az évek majd úgyis megmutatják, hogy a megtérés kegyelme mennyire mélyen ivódik majd lelkükbe. Inkább imádkozzunk értük, hogy megerősödjenek és kitartsanak Krisztus mellett!
© Horváth István Sándor

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház