Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 26. 05:38 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerdán reggel erősen felhős vagy borult égboltra tekinthetünk fel, a délnyugati tájak kivételével további kisebb havazás, hózápor várható, délen viszont szakadozottabb lesz a felhőtakaró. A délies szél gyenge vagy mérsékelt lesz, csak keleten élénkülhet meg kissé a légmozgás. -3 és -8°C-ig hűl a levegő. Napközben főleg a Dunától keletre és északon várható havazás, de a Dunántúlon is erősen felhős idő várható, hózáporok előfordulhatnak. A déli területeken ugyanakkor napsütésre is számíthatunk. A gyenge vagy mérsékelt légmozgás az Alföldön élénkülhet meg helyenként. -3 és +2°C-ot mérhetünk a legmelegebb órákban, délnyugaton azonban kissé melegebb is lehet.

Csütörtökön reggel változóan felhős lesz az ég, kisebb havazás már csak keleten lehet. A gyenge keleties szél mellett helyenként zúzmarás köd képződhet. -2 és -7°C-ig hűl a levegő, de a derültebb, havas tájakon ennél alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán továbbra is egy gyenge melegfront érezteti hatását, ezért nőhet a reakcióidőnk, dekoncentráltabbak, ingerlékenyebbek lehetünk. Erősödhetnek a gyulladásos és reumatikus panaszok. Folytatódik a hideg, télies idő, mindenképpen öltözzünk melegen, rétegesen! Az időjárás kedvez a vírusok terjedésének, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Szerdán főként az északi tájakon valószínű gyenge havazás, hószállingózás, így ezeken a helyeken nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, célszerű nagyobb követési távolságot tartani! A melegfronti hatás miatt megnőhet a reakció időnk. Az Alföldön és keleten átmenetileg megélénkülhet a szél, ez csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson.

Kövessen minket a Facebookon is!