Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 27. 13:15

Dr. Tóth János főorvos előadást tartott a Wojtyla családnak

Képgaléria
Dr. Tóth János főorvos előadást tartott a Wojtyla családnak
Merici Szent Angéla napján január 27-én délelőtt, mint oly sok alkalommal, Dr. Tóth János, a kecskeméti Megyei Kórház II. belgyógyászati osztály főorvosa tartott előadást a Wojtyla Barátság Központban. Téma: A koleszterin kialakulása, okai, kezelése, és veszélyei.

Mi is pontosan a koleszterin?

Mindeninek van koleszterinje, ami a sejthártya felépítését, a D- vitamin, és az epesavak képzését, az A, B, E, K vitaminok felszívódását segíti elő. A vegyület minden emberi és állati sejtben megtalálható. A vérben fehérjék szállítják a szervekbe.

Mi okozhat magas koleszterint?

A magas koleszterint sok esetben befolyásolja a nem (férfiaknál gyakoribb a kialakulás), a genetikai adottságok, a dohányzás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, az elhízás, és a mozgásszegény életmód. Illetve a „jó” és „rossz” koleszterin megváltozott aránya, ami a legrosszabb esetekben infarktushoz, vagy agyvérzéshez is vezethet.

A magas koleszterint testmozgással, és szigorú diétával csökkenthetjük. Ilyenkor a teljes kiőrlésű gabona, zöldség, gyümölcs, baromfi, hal és sovány tejtermék ajánlott.

A Wojtyla Család továbbra is várja visszatérő vendégként Dr. Tóth János főorvos urat, egy újabb érdekes témával.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház