Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 29. 07:52 | Szerző/forrás: baon.hu

Feljött a Mercedes csillaga

Feljött a Mercedes csillaga
Péntek dél óta messziről is jól lászik a Mercedes autók jól ismert szimbóluma.

 Ma 125 éve annak, hogy a első automobiljának a szabadalmi bejegyzését kérte Carl Benz, a világhírű vállalat egyik megalapítója. Ennek tiszteletére pénteken a karosszéria válogató csarnok tetején helyezték el az autó márka világszerte jól ismert jelképét, a Mercedes-Benz csillagot.  Az épület 31 méter magas tetején, Frank Klein gyárigazgató és dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere közösen, egy hidraulikus gép beindításával állították fel a műtárgyat. Az emblémát Németországból szállították attól a cégtől, mely évek óta az autómárka jelképének a gyártását végzi.

Az autómárkát jelképező csillag méretei impozánsak. A legmagasabb épület tetejére helyezett műtárgy hat méter átmérőjű, teljes magassága az alsó tartószerkezettel együtt eléri a tíz métert. Súlya 2400 kilogramm, forgócsapágyon nyugszik, percenként 1,8 fordulatot tesz meg. Fényesre polírozott, lyukacsos nemesfémfelülete és a mögötte található fehér plexiüveg nappal krómozott hatást kelt. Éjszaka a magasfeszültségű neoncsöves megvilágításnak köszönhetően fehér színű.

Frank Klein gyárigazgató a sajtótájékoztatón elmondta: az idén 1300 új, immár a termelésben dolgozó munkatársat vesznek fel. Így év végéig  kétezerre nő az alkalmazottak száma. Jelenleg hétszázan dolgoznak, ők alkotják a cég törzsgárdáját, akik közül 480 magyar. Egy részük jelenleg Németországban illetve a kadafalvi ipari parkban található csarnokban tanul.

Az igazgató azt is elmondta, hogy az idén a gyárban beindítják a próbatermelést, májusban ugyanis befejeződik a gyártócsarnokok műszaki felszerelése. Az ügyfeleknek szánt első autók 2012. elején gördülhetnek le a gyártósorokról. A Mercedes-gyár építése rendben halad naponta 1500 ember dolgozik a gyártócsarnokok belső munkálatain.

 

Kövessen minket a Facebookon is!