Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 2. 07:44 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain kedden 1 könnyű és 3 anyagi káros közúti közlekedési baleset történt.

Az elmúlt egy hét során egy Kecskemét, Felsőszéktóban lévő tanya kerítését kivágta valaki, majd befeszítette az ajtót, és onnan villanymotort, hidraulikus emelőt, valamint egy kompresszort lopott el. Az okozott kár 750.000 Forint, a rongálással 15.000 Forint.

Egy ismeretlen férfi tegnap délelőtt megjelent egy 78 éves rémi néni lakóházában és az idős asszonyt tv oszlop állítás ürügyén a hátsó kertbe csalta. Közben a férfi társa a konyhaasztalon hagyott pénztárcából 10.000 Forintot, illetve a hálószobában levő szekrény fiókjából 250.000 Forintot lopott el.

A Bajai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el jelentős kárt okozó sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy 31 éves érsekhalmi férfi feljelentése alapján, egy 52 éves pilisszentiváni nő ellen. A nő 2009. március 19-én különböző bőrdíszmű készítéséhez szükséges gépeket vett kölcsön a feljelentőtől, azonban azokkal sajátjaként rendelkezett és azokkal nem tud elszámolni. Az okozott kár 3.964.000 Forint.

Az öregcsertői vasúti megállóhelynél végeztek fenntartási munkálatokat tegnap, amikor azt tapasztalták, hogy több helyről, összesen 64 méter, a vasút biztonsági berendezéséhez tartozó földbe ásott rézkábelt lopott el valaki. A bűncselekményt feltehetően az elmúlt egy hónapban követték el, mely során 300.000 Forint kár keletkezett.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy 45 éves mélykúti férfi ellen, akit őrizetbe is vettek kollegáink, ugyanis tegnap 21.30 óra körüli időben Mélykúton egy lakóház bekerített udvarán található záratlan baromfi ólból egy tyúkot lopott el 1.000 Forint értékben. Cselekménye közben a ház tulajdonosa, egy 51 éves férfi haza érkezett, majd számon kérte a férfit. Ezt követően a gyanúsított - a dolog megtartása érdekében - több alkalommal bántalmazta a sértettet, aki ennek ellenére a helyszínen visszatartotta, majd a kiérkező rendőröknek átadta az elkövetőt. A sértett a bántalmazás során, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Őrizetbe vettek kollegáink egy 52 éves kecskeméti férfit, aki ellen a Ceglédi Városi Bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki.

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy 31 éves kecskeméti férfit, akivel szemben Esztergom Városi Bírósága garázdaság vétség miatt eljárást folytat, mely során az Esztergomi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki. Ezen felül az Esztergomi Városi Bíróság a férfivel szemben tartás elmulasztása vétség miatt is folytat eljárást, mely során az Esztergomi Rendőrkapitányság elfogató parancsot bocsátott ki.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt elrendelt nyomozás kapcsán tegnap reggel őrizetbe vett egy 18 éves kiskunhalasi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy kedden a Kiskunhalasi Polgármesteri Hivatal előtti járdaszakaszon odalépett egy idős hölgyhöz, akinek jobb kezében lévő táskáját megfogta, majd az abban kapaszkodó sértettet mintegy 3 méteres szakaszon vonszolta a földön, végül a táskát elvette. A férfi az adatok szerint az elmúlt időszakban több hasonló bűncselekményt is elkövetett.

Eljárás indult 3 iráni állampolgár ellen, akik hétfőn illegálisan lépték át a Magyar Köztársaság államhatárát. 21.15 órakor kerültek elfogásra Bácsszengyörgy község keleti kijáratánál. Magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért előállításra kerültek. Meghallgatásuk után megállapítást nyert, hogy a hamis iratokkal rendelkeznek, amit azonban nem használtak fel. Tegnap elszállításra kerültek a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Kiskunhalasi Őrzött Szállására.

Kövessen minket a Facebookon is!