Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 3. 05:09 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Csütörtökön reggel keleten továbbra is párás, borult idő lesz, nyugaton azonban már kevesebb felhő lesz az égen. Mérséklődik a légmozgás, a változó irányú szél mindenütt gyenge lesz. -4 és -10°C közé hűl a levegő. Napközben keleten többnyire erősen felhős, borult idő várható, számottevő csapadék nélkül, de az időnként megélénkülő szél egyre többfelé kisöpri a párás levegőt, és délen többórás napsütésre lehet számítani. A párás tájakon 0 és -4°C között, máshol pár fokkal fagypont felett alakulnak a csúcsértékek.

Pénteken reggel változóan felhős időre ébredhetünk, északon esetleg kisebb hószállingózás előfordulhat. A gyenge légmozgásban -3 és -8°C közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön nem terheli front a szervezetünket. Egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a Nap, ez pedig jótékonyan hathat a közérzetünkre, érdemes lesz kimozdulni a szabadba. Keleten még marad a borult, párás idő, így az érzékenyebbeknél erősödhetnek a görcsös, reumatikus panaszok. Álmatlanság, nyugtalanság, fáradékonyság is felléphet, a szürke, hideg napon az általános közérzet is rosszabbodhat. A nedves, nyirkos időben az izületi bántalmakkal élők problémái is fokozódhatnak. A fagyos időben kiszáradhat nyálkahártyánk, könnyebben megfázhatunk. Az időjárás kedvez a vírusok terjedésének, igyunk méregtelenítő teát a megfázás elkerülése végett, fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, a téli időszakban szüksége van szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön főként keleten többfelé párás időre ébredhetünk, a lecsökkent látástávolság miatt célszerű óvatosabban vezetni és nagyobb követési távolságot tartani! A magasabban fekvő, derültebb tájakon csak a napsütés zavarhatja a közlekedőket! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson.

Kövessen minket a Facebookon is!