Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 8. 08:14

LEGYEN ÖN IS/TE IS SEGÍTŐJE A WOJTYLA BARÁTSÁG KÖZPONT MUNKÁJÁNAK

LEGYEN ÖN IS/TE IS SEGÍTŐJE A WOJTYLA BARÁTSÁG KÖZPONT MUNKÁJÁNAK
Sokan vannak akikhez eljut a Házunk létének/működésének a híre, sokan keresnek és kérdezik: hogy tudnának segíteni Ők is? Nekik is válaszolunk az alábbiakban és őket is kérjük: legyenek a segítségünkre! Irányadó igénk: \"Amit egynek, a legkisebbnek is tesztek, nekem teszitek\" (Mt 25.40)

Kedves Barátunk! Te is jól tudod, hogy milyen áldozatok kellettek ahhoz, hogy 2009. május 26-án dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét érseke felszentelhesse a házat.

Azt az ingatlant, amely azóta is a lengyel-magyar barátság, a szolidaritás, a szegények segítése, a hagyományápolás és a hit otthona. Intézményünkben van orvosi rendelés, hittanóra. Tartunk kulturális foglalkozásokat, keressük a munka világába való visszavezetés lehetőségeit, illetve programokat dolgoztunk ki az elesettek, a hátrányos helyzetűek speciális támogatására.

2011 szándékaink szerint a hosszabb távon tervezhető alapok megteremtését szolgálja majd. Úgy látjuk, hogy a támogatói kapcsolatok kiszélesítésével és elmélyítésével nyithatunk új fejezetet a finanszírozás területén. (Nem mondtunk le az Egressy utcai épület bővítésének tervéről sem. Az a régi polgárház, amelyben dolgozunk, korábban jóval nagyobb volt, de az 50-es években „szétmérték”, hogy minél több családnak tudjanak lakást adni. Szeretnénk a szomszédos házat megvásárolni, ehhez mintegy 40-45 millió forintot kellene összegyűjteni.)

Van azonban a segítségnek egy konkrétabb, egyszerűbb, praktikusabb módja is. Az új kezdeményezés keretében támogatóinknak lehetőséget ajánlunk arra, hogy különböző jubileumi napokon, vasárnapokon, születés- és névnapokon támogatást nyújtsanak gondozottainknak. Ezek a találkozások lehetőséget kínálnak arra, hogy a jótékonyság gondolatával foglalkozók be tudjanak tekinteni a szegények, a rászorulók életébe.

Nagy örömünkre szolgálna, ha néhány napot Te is magadra tudnál vállalni az esztendő 252 munkanapjából! A naponkénti költség 40 ezer forint. Megtisztelő lenne, ha segítenél, ha mellénk állnál. Bízunk benne, hogy segítségeddel fenn tudjuk tartani vállalásunk minden pontját, és 2011 ismét emlékezetes, szép évként kerül majd be intézményünk és családjaink történetébe!www.wojtyla.hu

Kövessen minket a Facebookon is!