Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 9. 08:06

Ülésezett a városrendezési, városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottság

Képgaléria
Ülésezett a városrendezési, városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottság
Február 8-án délelőtt ülésezett Kecskemét közgyűlésének városrendezési, városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottsága. A grémium saját hatáskörben meghozott fontosabb döntései:

A talajterhelési díjból tavaly befolyt mintegy 34 millió forint felhasználását úgy módosították, hogy az javarészt a belvíz elleni védekezést szolgálja. Az összegből 21,5 millió forintot az Őszirózsa utca térségében költenek védekezésre és mentesítésre, 3,5 millió forintot a város belvízvédelmi tervének aktualizálására, mintegy 8 millió forintot pedig a zárt csapadék csatornák tisztítására. Ezen kívül több mint egymillió forintot szánnak a Csukás éri csapadék csatorna nyílt szakaszának zárttá tételére, amelyről még tavaly döntött a bizottság.

A grémium elfogadott négy olyan beszámolót is, amelyek különböző 2010-es előirányzatok felhasználásáról szólnak. Az előterjesztésekből megtudhattuk: a természetvédelmi feladatok 4 milliós előirányzata egyebek között közjóléti fejlesztéseket szolgált a Széktó Szabadidőközpontban, de ebből a keretből alakítottak ki mesterséges odútelepeket is a védett madárfajok számára. Temetőfenntartásra közel 68 millió forint állt rendelkezésre, amely magába foglalja a temetők takarítását, az őrzést, az energiahordozókat, a fűnyírást is. Köztisztasági feladatokra december végéig 226 millió forintot, parkfenntartásra pedig közel ugyanekkora összeget fizetett ki a város. Ez utóbbi előirányzaton belül a legnagyobb tételeket a fűnyírás – 84,5 millió forintot - valamint a faápolás – 50 millió forintot - tesz ki.

Kövessen minket a Facebookon is!