Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 10. 15:07

Az IPOSZ és KISOSZ együttmüködési megállapodást kötött

Képgaléria
Az IPOSZ és KISOSZ együttmüködési megállapodást kötött
Február 10 - én délelőtt az Alföldi Ipartestületek Területi Szövetsége (IPOSZ) és a Kiskereskedők és Vendéglátók Bács – Kiskun Megyei Szövetsége (KISOSZ) együttműködési megállapodást kötött, melyet Pivon József elnök (IPOSZ), Abonyi Géza titkár (IPOSZ), Vörös Tibor elnök (KISOSZ), és Horváth Lajosné titkár (KISOSZ) írt alá.

A megállapodott felek úgy vélik, hogy a kiskereskedőknek, kisiparosoknak, a mikro- és a kisvállalkozóknak közös érdeke a gazdasági és jogi érdekképviselet megfelelő hatékonysága.

A közös munkára az alábbi területeken van igény:

-        Önkormányzatokkal való egyeztetések a helyi adókkal és a hatósági eljárásokkal kapcsolatban.

-        A Nemzeti Adó – és Vámhivatalnál felmerülő, vállalkozókat érintő problémákban történő segítségnyújtás és tanácsadás.

-        A szakképzéssel, mesterképzéssel kapcsolatos szervezés, kiállításokon és vásárokon való közös részvétel.

-        A pályázati bizottságokba delegáltjaink összehangolása.

-        A Bács – Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával való kapcsolat kiépítése minden olyan területén, amely a kiskereskedőket, kisiparosokat és mikrovállalkozásokat érintik.

„Ezeket együtt tudjuk a legeredményesebben ellátni, – mondta el Pivon József, az Alföldi Ipartestületek Területi Szövetség elnöke – és nagyon jó kezdeményezésnek tartom. A két szervezetnek már korábban el kellet volna kezdeni az együttműködést a tagok érdekében.”

Vörös Tibor a Kiskereskedők és Vendéglátók Bács – Kiskun Megyei Szövetség elnöke portálunknak elmondta, hogy a két szövetség teljes összhangban talált egymásra. A közös munka a tagok számára is fontos, hisz az információáramlás sokkal egyszerűbb, hatékonyabb lesz. A KISOSZ továbbra is segíti tagjait pályázatokkal, vagy épp oktatással.

„A lakosság érdeke is, hogy legyenek kisiparosok, – jelentette ki Abonyi Géza az Alföldi Ipartestületek Területi Szövetség titkára - ha egy faluban nincs fodrász, vagy autószerelő az ott lakóknak muszáj a városba, vagy egy másik faluba átmenni. Közös érdekünk, hogy ez ne történjen meg. A foglalkoztatás fennmaradásáért küzdünk.”

Kövessen minket a Facebookon is!