Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 15. 07:46 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain 5 anyagi káros baleset történt tegnap.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének  gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, mert tegnap az OMSZ diszpécsere bejelentést tett a Kecskeméti Rendőrkapitányságra miszerint a Kecskemét, Kossuth térre riasztották őket mivel ott egy férfi szúrt sérülést szenvedett.

A helyszínen megállapítást nyert, hogy a Kecskemét, Kossuth téri Fodor Cukrászda melletti területen kért segítséget egy 54 éves kecskeméti hajléktalan férfi, aki ittas állapotban elmondta, hogy egy ismeretlen férfi, minden előzmény nélkül, ismeretlen szúró eszközzel hastájékon szúrta. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a férfi hasi sérülése súlyos, életveszélyes.       

Tegnap 01.50 óra körüli időben betörték az ablakát egy kecskeméti patikának, és onnan egy pénztároló lemezkazettát loptak el, melyben kb. 600.000,-Ft. készpénz volt.  

Hétfőn besurranó tolvaj járt egy kecskeméti nyitott lakóházban, és onnan 800 Euro készpénzt, valamint egy laptopot vitt el, kb. 370.000,-Ft. értékben.  

A Bajai Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt a plébános feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki 2010. decembere és 2011. február 14-e közötti időben Sükösd külterületén, az 51-es főút jobb oldalán található kápolna tetőszerkezetét, illetve a harangtorony fa szerkezetét megrongálta. Az okozott kár kb. 100.000,-Ft.

Február 11. és 14. közötti időben a Kiskunfélegyházán egy nyitott telephelyről elloptak 15 darab vas kerítéselemet, 225.000,-Ft. értékben.

Tegnap 01:35 óra körüli időben levágták a lakatot egy szalkszentmártoni élelmiszerüzlet ajtajáról, és onnan dohányárut loptak el kb. 850.000,-Ft. értékben. A rongálással okozott kár kb. 10.000,-Ft.

Őrizetbe vettek kollegáink egy 15 éves kecskeméti fiút, aki a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy vasárnap 12:55 óra körüli időben a Kecskemét, Balaton utcában lezárt állapotban parkoló Opel Corsa típusú gépkocsi jobb első ablakát betörte, és abból elvitt egy pendrive-ot, egy elektromos kapunyitót, egy Samsung telefon töltőt, egy bontott doboz cigarettát, és egy napszemüveget. A lopási kár kb. 12.000,-Ft., a rongálási kár is kb. 12.000,-Ft.   

Őrizetbe került egy 40 éves kiskunhalasi férfi, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szombaton este a Kiskunhalas, Bethlen Gábor térről ellopott egy lezárt állapotú, 22.000,-Ft. értékű kerékpárt.   

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárást folytat egy szabadszállási férfi bejelentése alapján, mert tegnap 08:30 óra körüli időben Fülöpszálláson, a Kurjantó puszta csatorna 8T jelű zsilipjétől kb. 300 m-re, kotorékásás közben emberi csontokat találtak. A szemlén jelen lévő orvos elsődleges véleménye alapján, a talált emberi csontok 20 évnél idősebbek.   

Szabálysértési őrizetbe került egy 21 éves soltvadkerti nő, aki tegnap Kiskőrösön úgy közlekedett egy segédmotorral, hogy őt a Kiskőrösi Szabálysértési Hatóság a vezetéstől eltiltotta.   

Kövessen minket a Facebookon is!