Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 15. 13:07

A budapesti Szent Adalbert Egyesület képviselői jártak a Wojtyla Házban

Képgaléria
A budapesti Szent Adalbert Egyesület képviselői jártak a Wojtyla Házban
Február 15-én, kedd délben a Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesület képviselői jártak a Karol Wojtyla Magyar Lengyel Barátság központban. A delegáció vezetője Elzbieta Molnárné Cieslewicz, a magyarországi lengyel önkormányzatok elnöke volt, de eljött vele - és munkatársaival - Kryza Leszek is, a kőbányai Szent Adalbert lengyel katolikus templom plébánosa is.

Munkatársunk, és Bárkányi Ernő templomigazgató az egyesület tagjait körbe vezették Kecskemét főterén, és a Barátok templomában, ahol a templom, és a Wojtyla Barátság Központ rövid történetéről volt szó.

Majd a Wojtyla Ház tényleges bemutatása következett. Vendégeinknek nagyon tetszett a felújított polgári ház, és a központ életéről szóló rövid képes bemutatóink is. Megdöbbentette őket az a sok segítség, ami nap, mint nap érkezik a házba.

„Honnan van ez a sok minden?” – mutatott körbe Elzbieta Molnárné az egyesület elnöke. Kérdésére nehéz lenne egy szóval válaszolni, nem is lehet. Szponzoraink, partnereink, munkatársaink rengeteg segítsége, szeretete, kitartása, hite nélkül mindez nem születhetett volna meg.

Korábban már hírt adtunk, hogy a Szent Adalbert Egyesülettel a partneri kapcsolat kialakítása kezdetét vette. A mai nap a konkrét programok egyeztetéséről szólt.

Portálunkon tájékoztatást adunk a következő időszak kiállításairól, melyeket a Wojtyla Barátság Központban, és a Porta Díszteremben (Barátok Temploma udvara) tekinthetnek meg.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház