Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 15. 23:14

Schirilla szombaton Kecskeméten úszik

Schirilla szombaton Kecskeméten úszik
A „Nemzet Rozmárja” a Kecskeméti Szabadidőközpont tavában február 19-én szombaton, 14 órakor mártózik meg. Munkáját ezúttal is a kecskeméti búvárok segítik. Bikács, Budapest, Vác után a hagyományoknak megfelelően ismét Kecskeméten úszik Schirilla György. Bár néhány héttel ezelőtt komoly sérüléseket szenvedett, amikor az Orczy Park tavában felkapaszkodott a jégtáblákra - Kecskeméten várhatóan nem borítja majd vastag jégtakaró a Szabadidőközpont tavát; de semmi esetre sem növeli az ember komfortérzetét az 1-2 fokos hőmérsékletű víz.

Az extrém vállalásairól híres jógaoktató célja továbbra is a hagyományőrzés - édesapja 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átúszta télen a Dunát -, de fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is.Talán kevesen tudják, de Schirilla György egyébként irtózik a hideg víztől és egyáltalán a zimankótól; otthon például csak és kizárólag forró vízben hajlandó zuhanyozni.

Schirilla legutóbb Vácott mártózott meg a jéghideg Dunában. "Szenzációs úszás volt a mai, óriási tömeg gyűlt össze, több mint háromezer ember. A víz nekem kifejezetten meleg volt, de erős volt a szél, ennek ellenére minden simán ment. Sokkal könnyebb volt, mint két hete" - nyilatkozta Schirilla, aki 18 percig tartózkodott a plusz 2 fokos folyóban.

Kövessen minket a Facebookon is!