Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 18. 05:28 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Pénteken reggel északon és keleten még előfordulhat további havazás, havas eső, ónos eső, de másutt is erősen felhős vagy borult idő lesz. Helyenként párássá, ködössé válik a levegő. A gyenge vagy mérsékelt keleties légmozgás mellett -2 és +2°C közötti értékeket mérhetünk. Napközben a délkeleti területek kivételével elszórtan előfordulhat gyenge eső, zápor, havas eső, a magasabban fekvő tájakon hószállingózás. Az északkeleti szél csak délnyugaton élénkülhet meg átmenetileg. 3-8°C-ot mérhetünk a legmelegebb órákban.

Szombaton reggel is erősen felhős időre ébredhetünk, kisebb eső, zápor a középső és a déli tájakon valószínű. Az északi szél a Kisalföldön megélénkülhet, másutt gyenge légmozgás várható. Helyenként pára- és ködfoltok képződhetnek. A legalacsonyabb hőmérsékletek -2 és +1°C között valószínűek.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Pénteken kettősfronti hatás terhelheti szervezetünket. Emelkedhet vérnyomásunk, fejfájásra, szédülésre panaszkodhatunk, türelmetlenebbé, ingerlékenyebekké válhatunk. A csapadékos idő nem kedvez az izületi és reumatikus panaszokkal élőknek sem. A hideg időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Változékony időszak következik, fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Pénteken eleinte északon, északkelten várható kisebb havazás, hószállingózás, havas eső, néhol ónos eső, vezessünk nagyon óvatosan ezeken a tájakon! Napközben szórványosan kisebb eső, zápor alakulhat ki, ezeken a tájakon nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, legyünk óvatosabbak, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson.

Kövessen minket a Facebookon is!