Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. február 20. 20:06

Faleváltás és közmű rekonstrukció Kecskemeéten, a Béke fasoron

Faleváltás és közmű rekonstrukció Kecskemeéten, a Béke fasoron
Az idős fák agresszív gyökérzete egyre gyakrabban okoz üzemzavart a fasor alatt húzódó vízvezetékben, folyamatosan károsítva azt. A vízvezeték és a közelben lévő csapadékvíz csatorna átépítésére évek óta nem kerülhetett sor a fák védelme érdekében. Az 50-60 éves, már csonkolással ifjítani próbált nyárfák időközben balesetveszélyessé váltak. A fákat fenntartó Önkormányzat és a fasor közelében lévő vízi közműveket üzemeltető Bácsvíz Zrt most közösen, együttműködve rendezi a város egyik jelentős közterületének évek óta húzódó problémáját.

A munkák március első hetében kezdődnek a fák kivágásával, amelyet a Városgazdasági Kft három hét alatt végez el.

A Bácsvíz Zrt. március végén kezdi az új vízvezeték építését és április végén fejezi be. Ez alatt az idő alatt még a régi, a fák gyökérzete alatti vízvezeték üzemel.

Az új vízvezeték üzembe helyezését követően május elején, mintegy két hét alatt szedi ki a VG Kft a kivágott fák tuskóit.

A tuskókiszedést követően a régi vízvezeték helyén az új csapadékvíz csatorna épül meg, ennek befejezése június végén várható.

Július hónapban a régi csapadékvíz csatorna elbontásával, majd augusztusban a terület helyreállításával fejezi be a Bácsvíz Zrt a vízi közművek rekonstrukcióját.

Várhatóan október-novemberben a füvesítéssel és az új fák eltelepítésével zárulnak a Béke fasor faleváltási és közmű rekonstrukciós munkái.

A faleváltás és közműkiváltás időszakában félsávos forgalomkorlátozásra kell számítani.

Kövessen minket a Facebookon is!