Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. február 23. 06:18 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Szerda reggel többnyire közepesen vagy gyengén felhős időre ébredhetünk, a keleti határ mentén azonban továbbra is borult lesz az ég és kisebb havazás, hószállingózás is előfordulhat. Az északi szelet a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. -4 és -10°C-os minimumhőmérsékleteket mérhetünk. Napközben közepesen vagy gyengén felhős lesz az ég, mindenütt több órára kisüt a Nap. Száraz idő lesz, csak északkeleten lehet elszórtan hószállingózás. A Dunántúlon élénk lesz az északi szél, melyet a Kisalföldön és a Bakonyban erős lökések kísérhetnek. -2 és +3°C közé melegszik a levegő.

Csütörtökön reggel a Dunántúlon gyengén, a Dunától keletre közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, továbbra is a keleti megyékben számíthatunk hószállingózásra, kisebb havazásra. A Tiszántúlon és a Kisalföldön időnként élénk lökések kísérhetik az északias szelet, máshol gyenge légmozgás várható. -3 és -9°C közé süllyed a hőmérő higanyszála, de a derültebb tájakon ennél hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán továbbra is kettősfront hatása terhelheti szervezetünket. Emiatt türelmetlenebbé, ingerlékenyebekké válhatunk, álmatlanság, fáradtság, dekoncentráltság jelentkezhet. Egyeseknél vérnyomás-ingadozás, szívpanaszok léphetnek fel, valamint fejfájást is tapasztalhatunk, melyet az időnként megélénkülő szél is fokozhat. Keleten a csapadékosabb időben az izületi és a reumatikus panaszokkal élőknek is nehezebb napjuk lehet, valamint fokozódhatnak a görcsös fájdalmak is. A hideg időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Változékony időszak következik, fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Szerdán az ország nagy részén csapadékmentes idő várható, csupán a Tiszántúlon lehet kisebb havazás, hószállingózás, így arrafelé helyenként nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, tartsunk nagyobb követési távolságot! Többfelé élénk, a Kisalföldön gyakran erős lesz a szél, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása. A kettősfronti hatás miatt türelmetlenebbek, dekoncentráltabbak, tompábbak is lehetünk. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson.

Kövessen minket a Facebookon is!