Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 24. 05:44 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Csütörtökön reggel a Dunántúlon gyengén, a Dunától keletre közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, továbbra is a keleti megyékben számíthatunk hószállingózásra, kisebb havazásra. A Tiszántúlon és a Kisalföldön időnként élénk lökések kísérhetik az északias szelet, máshol gyenge légmozgás várható. -3 és -9°C közé süllyed a hőmérő higanyszála, de a derültebb tájakon ennél hidegebb is lehet. Napközben a Dunántúlon sok napsütésre, a középső országrészben változóan felhős, míg a Tiszántúlon borongós időre van kilátás, itt többfelé lehet hószállingózás, havazás. A szelet északnyugaton és északkeleten még élénk lökések kísérhetik, a csúcshőmérsékletek fagypont körül alakulnak majd.

Pénteken reggel sem várható számottevő változás, nyugaton többnyire derült, a középső országrészben változóan felhős lesz az ég, míg a Tiszántúlon folytatódik a hószállingózás, havazás. A középső országrész kivételével még előfordulhatnak élénk széllökések, a legalacsonyabb hőmérsékletek -4 és -9°C között várhatóak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön ugyan nem lesz front felettünk, de az érzékenyebbeknél gyenge melegfronti tünetek jelentkezhetnek. Emiatt és a szeles időjárás következtében is fejfájásra, migrénre, ízületi fájdalmakra panaszkodhatunk. A hideg időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Csütörtökön a Tiszántúlon lehet havazás, hószállingózás, így arrafelé helyenként nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, tartsunk nagyobb követési távolságot! Északnyugaton és északkeleten gyakran élénk lesz a szél, emiatt csökkenhet a járművek menetstabilitása. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson.

Kövessen minket a Facebookon is!