Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 24. 07:52

TERMÉSZETVÉDELMI RAZJPÁLYÁZAT AZ ERDŐK NEMZETKÖZI ÉVE ALKALMÁBÓL

Képgaléria
TERMÉSZETVÉDELMI RAZJPÁLYÁZAT  AZ ERDŐK NEMZETKÖZI ÉVE ALKALMÁBÓL
A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, a kecskeméti székhelyű Porta Egyesület és a Corvina Általános Iskola és Óvoda Mátyás Király Általános Iskolája „Az Erdők Nemzetközi Éve” alkalmából 2011-re meghirdeti regionális képzőművészeti pályázatát. A pályázat meghirdetői huszadik alkalommal hívják vetélkedésre az ifjú tehetségeket az óvodástól az általános iskolás korosztályig. A pályázat címe: „Az erdő, ahogy én látom” Az Egyesült Nemzetek Szervezete a tavalyi év után (2010 a Biodiverzitás Nemzetközi Éve) most kifejezetten az erdők fontosságát, azok fenntartható kezelését és megőrzését szeretné kiemelni a nemzetközi évvel. Az erdők létfontosságú területek az emberiség és az élővilág számára: bolygónk felszínét 31%-ban erdőségek borítják, itt él a szárazföldi fajok 80%-a és közel 1.6 milliárd ember függ közvetlen ezektől a területektől. Mindeközben az erdők 30%-át valamilyen módon felhasználjuk és átalakítjuk, amivel évente 13 millió hektárt veszítünk el ezekből az értékes területekből.

Az erdők fajgazdagságuk és a hozzá kapcsolódó kultúrák megőrzésének az érdekében a mostani pályázati felhívás a Duna-Tisza közén található erdőkre szeretné irányítani a figyelmet, különös tekintettel az erdészek, a vadászok és a természetvédők munkájára. Az erdészek, vadászok és természetvédők, valamint az erdőket szerető, tisztelő és használó emberek számára fontos, hogy a környezetünkben levő erdők fennmaradjanak, bővüljenek, természeti, gazdasági, valamint közösségi és jóléti szerepüket betöltsék.

A nevezőktől olyan pályamunkák beküldését várjuk, amelynek témája az erdészek, vadászok, természetvédők munkájának a megjelenítése, továbbá olyan témák kidolgozása, melyek az erdővel, mint tájképi elemmel kapcsolatosak. A témaválasztás szabadságaként erdei kirándulások, élmények, de akár az erdő növényeivel és állataival kapcsolatos tanulmányok is a pályamunkák témái lehetnek.

A fentiek értelmében nevezni lehet bármilyen technikával készült alkotással, méretre vonatkozó megkötések nélkül. A házi zsűrizés után várjuk a pályamunkákat. 

A pályázatot elsősorban a Duna-Tisza közén élő résztvevők számára hirdetjük meg, óvodás és általános iskolás korosztályok részére.

Kérjük a pályamunkákon a mű címét, a pályázó nevét, életkorát, iskolája nevét és címét, valamint a felkészítő tanárát feltüntetni.

 

Beküldési határidő:2011. május 6. (Kérjük a határidő pontos betartását!)

 

A pályamunkákat az alábbi címre kérjük eljuttatni:

Mátyás Király Általános Iskola

6000 Kecskemét, Mátyás Király krt. 46.

 

A zsűri bírálata alapján a helyezést elért óvodás, alsó és felső tagozatos korú gyerekek korosztályonként tárgyjutalomban részesülnek.

A beküldött pályamunkákból a szakmai zsűri bírálata alapján tárlatot rendezünk, melynek ünnepélyes megnyitója 2011. május 20-án 12.30-kor lesz a Mátyás Király Általános Iskolában. A kiállítás 2011. május 20-tól  június 3-ig, két héten keresztül tekinthető meg.

 

További információ:

KNP Ig. Kecskemét, Liszt F. u. 19.  Tel:. 76/482-611 (Tóth Endre )

Mátyás Király Általános Iskola, Kecskemét, Mátyás Király Ált. Isk. Tel.:76/498-048 (Szabó Zsuzsa művésztanár – hívható minden héten pénteken 13-17 óra között)

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház