SAUSKA BORVACSORA A TANYACSÁRDÁBAN - KITŰNŐRE VIZSGÁZOTT \"A FEHÉR ÉS A FEKETE SEREG\"
Kérem ne várjanak most tételes elemzést a megkóstolt ételekről, italokról, a tálalás, a fölszolgálás technikáiról. Azt gondoltam elég lehet most, ha híven közlöm - a képeink mellett - a menükártya fölsorolását. Annyit elmondhatok azért: elnyerte a vendégek szívét, szimpátiáját, elismerését a teljes stáb. A Sauska pincészet vezetője, a kitűnő sommelier Vetési Alex. Garaczi János, a Mester - és tanítványai; akik a menüt készítették: Heródek János, Kása János, Szikora Attila, mesterszakácsok. Garaczi Zoltán, a Magyar Ifjúsági Válogatott és a luxemburgi Világbajnokságon részt vett csapat arany- és bronzérmes tagja. És mindenki, a jól ismert és tisztelt tanyacsárdás csapat: a fehér (szakácsok) és a fekete (fölszolgálók) sereg....
BORVACSORA
a villányi SAUSKA Pincészet borainak kóstolójával
2011. február 25-én
19.00 órai kezdettel az Öreg Tanyacsárdában.
Az ötfogásos gálavacsorát a Tanyacsárda mesterszakácsai készítik el,
a borokat a SAUSKA Pincészet sommelier-je, Vetési Alex mutatja be.
Az est ára menüvel és borkóstolóval: 8.000.-Ft/fő
M E N Ü:
Fogadó bor: Sauska Rosé 2010
Parajos-gomolyás jércemell négymagos kéregben, céklás remuláddal, ruccolás tépett salátacsokorral
Sauska Tokaji 113 Cuvée 2009
Konyakos vaderőleves kakukkfüves fásgombóccal
Sauska Chardonnay 2009
Bőrén pirított fogas filé cukkíniszalmás házi széles metélttel, kapros-paprikás pontytej raguval
Sauska Cuvée 11 2007
Libamell-comb-rakottas káposztás tócsnival, zöldséges gerslivel, mézes-balzsamos fokhagymakonfittal
Sauska Cuvée 7 Siklós 2007
Mazsolás-mandulás túrógombóc ribizli öntettel, Rigó Jancsi kocka jégbor fagylalttal
Sauska Édes Élet 2003 Tokaj