Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. február 28. 05:52 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás

Időjárás
36 órás előrejelzés Hétfő reggel változóan felhős égboltra tekinthetünk fel, elsősorban keleten képződhetnek pára, valamint ködfoltok. Hajnalban -7, -3°C várható, de délkeleten ennél alacsonyabb értékeket is mérhetünk. Napközben több-kevesebb napsütésre számíthatunk, a Tiszántúlon helyenként azonban csak lassan oszlanak majd fel a ködfoltok. A keleties szél gyenge marad, 1-6°C közé emelkedik a hőmérő higanyszála.

Kedden reggel sem kell csapadéktól tartanunk, csak kevés felhő lehet az égen, azonban helyenként sűrű ködfoltok képződhetnek. A keleti-északkeleti szél gyenge, a Tiszántúlon mérsékelt marad, a minimumok -5 és 0°C között alakulnak majd.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn sem várható számottevő fronthatás. A hideg időben könnyen kiszáradhat a bőrünk, kezeljük ápoló krémekkel, testápolókkal! Fogyasszunk vitaminokban gazdag, könnyen emészthető ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, szüksége lesz szervezetünknek a hasznos anyagok pótlására!

Közlekedésmeterológia

Hétfőn sehol sem kell csapadéktól tartanunk, azonban a napközben megolvadt hó éjszaka ráfagyhat az utakra. Hajnalban ködfoltok képződhetnek, emiatt gyorsan csökkenhet a látástávolság, és ezek helyenként csak lassan oszlanak majd fel. Napközben az ország nagy részén megfelelők lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei, csak a napsütés zavarhatja meg időnként a gépkocsivezetőket. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Az előző héten tovább csökkent a pollenterhelés, és már a parlagfű pollenszemei is országszerte csak alacsony koncentrációban vannak jelen a levegőben, így tüneteket nem okoznak. Csupán Pécsett regisztráltak közepes értékeket, de csak egyetlen napon. A többi allergén növény virágporát is legfeljebb alacsony koncentrációban detektálták a csapdákban. Ezzel a 2010. évi pollenszezon véget ért. Allergiás tüneteket a tavaszi pollenszezon kezdetéig a gomba eredetű allergének, illetve a házi por okozhatnak, melyek közül a kültéri allergén gombák koncentrációja ért el nagyon magas szintet néhány állomáson.

Kövessen minket a Facebookon is!