Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. március 9. 09:46

Hebehurgya hölgyek

Hebehurgya hölgyek
Goldoni remek komédiáját mutatták be a napokban a kecskeméti Katona József Színház kamaraszínpadán. Stílusosan, farsang idején az egykori velencei karneválra vált jegyet a néző, ahol a mulatni vágyó nők és egy jóképű gróf fordulatos történetére, akire szemet Constanza, a szép és huncut ifjú hajadon. Közben gonosz tréfát eszel ki: szenvedélyes szerelmeslevelet juttat el hozzá, mindössze annyit árulva el, hogy a karneváli maszkról és rózsaszín szalagjáról ismerheti fel.

 

Csakhogy a forgatagra több hasonló öltözékű hölgy is érkezik, teljesen összezavarva a főhőst. Az már csak a gróf külön pechje, hogy az utolsónak érkezett hölgy Constanza hatvanéves vénkisasszony nagynénje, aki annyira szeretne férjhez menni, hogy készséggel magáénak vallja a levelet és maszkját lekapva nemcsak frászt hoz az ifjú grófra, de ellentmondást nem tűrően udvarlásra kényszeríti. Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a komédia nem a vénlány és az ifjú gróf boldog egymásrátalálásával zárul…

A mulatságos vígjátékot Réczei Tamás rendezte, a főbb szerepekben Danyi Juditnak, Orth Péternek, Sirkó Lászlónak, Csombor Teréznek tapsolhatunk.

Kövessen minket a Facebookon is!