Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. március 10. 08:48 | Szerző/forrás: Mária Rádió Magazin

Példaképünk a Szent Család

Képgaléria
Példaképünk a Szent Család
A házasság, és a család szilárdsága, a nagy közösség szilárdságát hozza magával. A gyermekek ott tudnak fejlődni, ahol találkoznak a szeretet, a bizalom, az egymásra utaltság, az egymást segítség légkörével. „Ott fejlődnek egészségesen, ahol megérezhetik, milyen jó az, ha őket szeretik és ők is viszont szerethetnek” – jegyzi Mons. Menyhárt Sándor atya a Szentcsalád templom plébánosa.

Amikor tizennyolc évvel ezelőtt, elkezdték építeni a Szentcsalád templomot Kecskeméten, az építtetők a Szent Családot választották példaképül az itteni családoknak. Már akkor fontos volt, egy ilyen mintát állítani és azóta sem jobb a helyzet. A családok nagy része mozaikként értelmezhető, vagyis több magból tevődik össze. Viszont mára a biztos mag szétesni látszik, ami mind a társadalom, mind az egyház alapját képzi. A probléma talán abban áll, hogy a gyermek nem lát otthon olyan példát, melyet tovább vihet. Ahol megtanulhatja, hogy a szeretet akár lemondással járhat, áldozatot is követelhet és a másikra való odafigyelésre alapul.

„A mi feladatunk tehát felkutatni az olyan családokat, akik példaadóan, házastársi hűségben, szeretetben élnek. Sok az ilyen család, csak ők nem olyan feltűnőek. Nagyon sok gyermek van itt a közösségben, akik a szentmiséken is részt vesznek a szülőkkel és külön baba szobát alakítottunk ki számukra, ahonnan figyelemmel kísérhetik a szentmisét. A kicsiknek gyermek liturgia van, és különböző csoportok működnek a plébánián, fiatal házasoknak és középkorosztályok számára is egyaránt.” – mondja Sándor atya.

Kövessen minket a Facebookon is!