Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. március 10. 18:57

Leszakadt a plafon a városházán

Leszakadt a plafon a városházán
Hajnalban lezuhant egy hatalmas födémgerenda, mintegy 20 négyzetméternyi plafont rántva magával a Kecskeméti Városháza második emeletén. Tragédia szerencsére nem történt, hiszen a korai órában senki sem tartózkodott ebben az irodában. Ma már két rendkívüli sajtótájékoztatót is tartottak ebben az ügyben. Az egyiket a városháza illetékese, Öveges László főépítész, aki szerint egy nyolc évvel ezelőtti gipszkartonos-fóliás takarást alá került ez a mennyezeti rész, s az évek során a fa elgyengült – a gomba és a rovarok támadásai miatt - a takarás alatt.

 

Azt nem tudni, hogy csak az érintett iroda vagy az egész második szint felett kell cserélni majd a födémet, mindenesetre a fenti irodákat lentebbre költöztették, a feljáróhoz pedig egy biztonsági őrt állítottak. Aki nem engedte fel fotózni az újságírókat.

Az MSZP helyi képviselője, Király József is rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, emlékeztetve arra, hogy már többször hangoztatták a városháza felújításának szükségességét. – Kecskemét egyik legjellegzetesebb épületéről van szó. S ez a csodálatos műemlék a jelek szerint, immár életveszélyes állapotba került, nem nézhetjük, míg romba dől – hangsúlyozta a városatya, a városháza rekonstrukciójának fontosságát, minél előbbi elkezdését sürgetve.

A hírek szerint, dr. Zombor Gábor polgármester ma tárgyalt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel, hogy találjanak mihamarabb megoldást. 

      

Kövessen minket a Facebookon is!