Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. március 17. 11:53

Ismert orvosok segítik a Wojtyla-ház munkáját

Képgaléria
Ismert orvosok  segítik a Wojtyla-ház munkáját
Nem csak a napi meleg étellel járul a rászorulók mindennapjaihoz a Wojtyla-ház. Orvosokat hív, akik előadásokon hasznos tanácsokat adnak. Önkéntes alapon járt már az intézményben dr. Bíró Balázs nőgyógyász, dr. Tóth János endokrinológus, dr. Németh Lajos belgyógyász, valamint dr. Bozóky Géza orvos igazgató és dr. Pánczél Gyula tűdőgyógyász. A főorvosok közül kettőt megkérdeztünk: miért fontos számára az önzetlen segítségnyújtás.

Dr. Bozóky Géza orvos igazgató is több alkalommal járt az elmúlt évben a Wojtyla-házban. A ház lakóiból egy-egy ilyen alkalommal 30-50-en is összejönnek, és bizalommal teszik fel kérdéseiket. Bozóky Géza szívesen beszélget velük problémáikról, betegségeikről, amennyiben tud, segít, és megfelelő szakorvoshoz irányítja őket. – A mi orvosi tevékenységünk része – és egyben feladatunk is –, hogy a legelesettebbeknek, a periférián élőknek segítséget nyújtsunk. A Wojtylába pedig olyan rászorulók járnak, akiknek sokat jelent az orvosi szó, biztatás, segítségnyújtás. Ezt a szolgálatot 2011-ben is folytatni szeretném, mert tudom, hogy az odajáró embereknek nagy szükségük van erre.

Dr. Pánczél Gyula, a tüdőgondozó intézet főrorvosa már idén is többször tartott előadást. – Mindig örömmel megyek, szeretem a Wojtylába járó embereket. Szívesen hallgatják előadásaimat, melyek egyrészt egészségügyi, másrészt filozófiai témájúak. Hiszen ne feledjük: a Wojtylába rászoruló, szegény sorsú emberek járnak, akiknek az egészségi mellett nagy szükségük van lelki támaszra, vigaszra. Valamennyien arra vagyunk teremtve, hogy átéljük a világ csodáit akár szegények, akár királyok vagyunk. Éppen ezért nincs könnyű dolgom, amikor vigasztalni próbálom őket a sorsuk miatt. A mosolyokból úgy érzem, ez sikerül...

A Karol Wojtyla Lengyel–Magyar Barátság Központ és a Porta Egyesület Lengyel–Magyar Baráti Közössége tegnap emlékezett meg az 1848/49-es szabadságharcról. Kecskeméten, a Wojtyla-házban Bem apó élete és szerepe a magyar szabadságharcban címmel nyílt lengyel–magyar nyelvű tárlat, Székelyné Kőrösi Ilona vezető muzeológus ajánlotta a vendégek figyelmébe. Ezt követően Németh Lajos meteorológus A történelem és az időjárás a háborúk földjén, avagy esett-e 1848. március 15-én? címmel tartott előadást.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház