Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. március 31. 11:09 | Szerző/forrás: Petőfi Népe/R.J.

Szép lányok és rossz fiúk – Kecskeméti Jazz Napok 2011 - Lapszemle

Szép lányok és rossz fiúk – Kecskeméti Jazz Napok 2011 - Lapszemle
A Kecskeméti Jazz Napok idén is elhozza a modern jazz neves hazai és külföldi előadóit a hírös városba. A rendezvény az elmúlt 15 évben jól bejáratott branddé vált. Az április 10-11-ei esemény programja a ’60-as évektől a 2011-ig tartó időszakot öleli át, és több különlegességgel is szolgál. Itt lesz a The New Soul Band, és vele az egykori Kodály iskolás és Fonogram-díjas Szirtes Edina Mókus. A Babos Project Speciallel érkezik Kecskemétre a hazai dzsesszikon, Babos Gyula. 2005 után ismét elfogadta a meghívást Carla Cook, a jelenkori dzsessz egyik legjobb énekesnője.

Április 10-én, vasárnap 19 órakor a Kamaraszínházban két formáció lép színpadra. A világzenét játszó The New Soul Band tagjai a magyar zenei élet kiemelkedő alakjai: Szirtes Edina Mókus, Cserta Balázs és a Sárik Péter Trió tagjai. Ugyanezen a napon hallhatjuk a Babos Project Special koncertjét.

- A térség zenei kincseit szeretném integrálni az általam képviselt improvizatív, összefoglaló zenébe- nyilatkozta korábban Babos.

- Ehhez fantasztikus partnereket találtam. Zongorán Szakcsi Lakatos Róbert játszik, dobokon Balogh László, basszusgitáron és bőgőn a méltán elismert Hárs Viktor játszik, és a különleges adottságú Veress Mónika énekel.

A második napon a rendezvény visszatér a kecskeméti Katona József Színházba. A nagykoncert első fellépője a nemzetközi formációt alkotó Loop Doctors lesz. Romhányi Áron és Szendőfi Péter 21. századi, progresszív zenét játszik, melyben a mai moder és divatos zenei irányzatokat ötvözi a dzsessz improvizatív elemeivel. Vendégeik: Gary Willis és Llibert Fortuny.

Őket követi a kétszeres Grammy-jelölt Carla Cook vezette Carla Cook Quartet. Repertoárjuk az amerikai tradicionális dzsessz, a pop és a gospel felé is elvezetnek. Majd következik a BULI: a tíz professzionális muzsikusból álló Group’n Swing lemezbemutató koncertje világslágerekkel, táncolható zenével és saját szerzeményekkel, mint amilyen a Szép lányok és rossz fiúk című daluk.

- Olyan előadókat igyekeztem meghívni, akik méltók ahhoz a közönséghez, amely 15 éve megtiszteli figyelmével a Kecskeméti Jazz Napokat – mondta Basa István, a rendezvény ötletgazdája és legfőbb motorja.

Kövessen minket a Facebookon is!