Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. március 31. 15:18 | Szerző/forrás: Petőfi Népe

Közösségi szerepvállalását díjazták - Lapszemle

Közösségi szerepvállalását díjazták - Lapszemle
A McDonald’s Kiemelkedő Támogatói Díját harmadik alkalommal itélték oda Héjja Jánosnak, aki két kecskeméti és egy szekszárdi McDonald’s éttermet üzemeltet. Héjja János korábban 2003-ban és 2005-ben díjazta kiemelkedő közösségi szerepvállalásáért az étteremlánc. A neves szakember a mcdonald’sos karrierje során számos elismerésben részesült már: többek között 2006-ban ő vehette át a cég Oscar-díjaként számon tartott Golden Arch Awardot, ahol a világ összes McDonald’s franchise partnere körül a 30 legjobbat tüntetik ki. A díj odaítélésében a helyi közösségben elfoglalt hely, a lokális szerepvállalás a hangsúlyos szempont.

Héjja János 1998 óta a McDonald’s franchise partnere. Kecskeméten és Szekszáron összesen átlagosan 160-180 embert foglalkoztat, dolgozóinak közel fele diák. Emellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy megváltozott munkaképességűeknek is biztosítson munkalehetőséget, e program keretében jelenleg nyolcan dolgoznak éttermeiben.

A helyi közösségi élet meghatározó személyisége Héjja János mind Kecskeméten, mind Szekszárdon. Saját missziójának érzi a hátrányos helyzetűek segítését, a jó célok támogatását. Az aktív részvételét a McDonald’s is sokra értékeli, azt mutatja a közelmúltban átvett Kiemelkedő Támogatói Díja.

A közösségben vállalt szerepeit hosszasan sorolhatnánk, a legfontosabbak között említhetjük a gyermekekhez, sporthoz és kulturális programokhoz kapcsolódó rendezvények támogatását, szövetségtagságát, klubok szponzorálását. Többek között a kecskeméti repülőnapon gyermek-játszóházat működtet.

Rendszeresen támogatja különböző óvodák, iskolák alapítványi báljait és a Csiperó nemzetközi gyermektalálkozót.

Mindkét megyeszékhelyen a sporthoz, mozgáshoz kapcsolódó események, rendezvények elhivatott támogatója. A Csongrád – Bács-Kiskun Megyei Súlyemelő Szövetség elnökeként segíti a megye súlyemelőit; Szekszárdon az Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárlabdacsapatának támogatója, valamint a szekszárdi streetball-rendezvénysorozat szponzora; Kecskeméten a KKC férfi kosárlabdacsapat egyik fő szponzora. A sporthoz kapcsolódóan, de nem utolsósorban a McDonald’s Bringa Mánia programját remek kezdeményezésnek tartja. Így az idei első városi sportnap részeként június elején Kecskemétre is ellátogat a Bringa- Mánia.

A jótékony közösség szerepvállalását erősíti továbbá, hogy Kecskeméten a Szenteste Alapítvány és a Petőfiváros Gyermekekeiért Alapítvány kuratóriumi tagja.

- Nagy elismerés ez számomra, jó érzés tudni, hogy jótékony törekvéseim mindig célba érnek, és mindamellett ez eljut a McDonald’s magyarországi vezetőségéhez is. Elkötelezett vagyok a közösségi szerepvállalás iránt, szociális érzékenységem talán az átlagosnál magasabb és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy lehetőségeimhez mérten sokakat támogathatok. Jó érzés látni, hogy mennyire örülnek a segítségemnek.

- Elég csak a nyári diák munkára gondolni, a nálunk dolgozó fiatalok többsége először szembesül a munka szeretetével, itt ismerkedik meg a csapatszellem élményeivel, itt kap először bért. A jövőben is ezen az úton szeretnénk haladni. Már folynak a tárgyalások a kecskeméti megyei korházzal: dr. Svébis Mihály főigazgatóval közösen azon dolgozunk, hogy a kórház bővítése során egy Ronald-szobát is létrehozhassunk, ahol a hosszasan gyógykezelés alatt álló gyerekek szülei nyugodtan pihenhetnek éjszakánként, illetve a család együtt lehet a kezeléseken kívül is. Jövőre pedig a kecskeméti McDrive éttermet szeretnénk felújítani, és többek között egy gyermekközpontú, új játszórészt alakítanánk majd ki- mondta Héjja János.

Kövessen minket a Facebookon is!