Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. április 5. 19:50

Dualista képeslap kiállítás nyílt a Porta Díszteremben

Képgaléria
Dualista  képeslap kiállítás nyílt a Porta Díszteremben
Kettős képeslap kiállítás nyílt a Föld napja alkalmából április 5-én, kedden a Porta Egyesület dísztermében (Barátok Temploma udvara). Sebestyén Imre: Földünk természeti kincsei, és Forgó Marianna: Virágok imája című tárlatot Oláh Edit a Zöldernyő projektmenedzsere nyitotta meg. Oláh Edit megnyitó beszédében elmondta, amikor végig nézte a képeslapokat, úgy érezte nagyon is illik a Föld napjához ez a kiállítás. Hiszen a virágokról és a föld azon csodás tájairól szól, ahova mindenki legalább egyszer el szeretne jutni. A beszéd végén a csodás és nagyszámú gyűjteményhez gratulált a két kecskeméti gyűjtőnek.

Forgó Marianna elmondása szerint már gyermekkorától szenvedélyesen gyűjtötte a gyufacímkéket, szalvétákat. Édesanyja szerint ószeres volt valamelyik őse, mert mindent gyűjt, ami számára értékes, és felkelti az érdeklődését. Képeslapokat 1988 óta gyűjt a legkülönbözőbb témakörökben. Gyűjteménye több mint 20.000 darabból áll. Jelenlegi kiállítása a nagyböjti időszakhoz kapcsolódik.

Sebestyén Imre 1958 óta foglalkozik képeslapgyűjtéssel. Az élet minden témáját felölelő képeslapokból több mint 200.000 darabos gyűjteményt mondhat magáénak. 2004-óta aktív résztvevője az országos képeslap kiállításoknak, versenyeknek, ahonnan rendszerint elhozza a legjobb pályázónak járó PHILATELIA HUNGARICA VÁNDORDÍJAT.

Jelenlegi kiállítását úgy válogatta össze, hogy csak külföldi helyszínekről szóljanak a képeslapok.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház