Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. április 18. 15:26

Taroltak a kecskeméti főiskolások a III. Elektromobil versenyen

Képgaléria
Taroltak a kecskeméti főiskolások a III. Elektromobil versenyen
A verseny 4+1 kategóriája közül kettőben a Kecskeméti Főiskola GAMF Karának járműve szerezte meg a győzelmet a hétvégén Miskolcon megrendezett III. Elektromobil versenyen, és további két dobogós hellyel is büszkélkedhetnek a kecskeméti főiskolások „lekörözve” ezzel nagy egyetemeket. A Racsni csapat elektromobilja volt a leggyorsabb, és ezzel a járművel futotta a legjobb köridőt Bognár Alex, a legjobb pilóta cím nyertese. A jármű a legjobb műszaki megoldás címért is versenyben állt, végül ezüstérmes lett. A Lecsó csapatnak – a harmadik leggyorsabb járműként – szintén jutott egy dobogós hely.

A Bosch által meghirdetett versenyre idén 5 ország 130 csapata nevezett, végül 67 csapat állhatott rajthoz. A három legnagyobb hazai műszaki képzést folytató egyetem mellett további három egyetem és két főiskola, valamint hat határon túli intézmény csapatai mérték össze tudásukat. A feladat idén is az volt, hogy a versenyzők a Bosch hat fúróját felhasználva építsenek elektromos járműveket, amelyek 4 + 1 kategóriában versenyeztek.  A Miskolc belvárosában megrendezett versenyen a legjobb köridőt futó pilótát, a körversenyek győztesét, a legjobb műszaki megoldást és a közönségszavazatok alapján a legjobb designt díjazták. Az 5. kategóriában a Bosch saját járművei közül ismerték el díjjal a leggyorsabbat.

A Kecskeméti Főiskola GAMF Karán hónapok óta készültek a csapatok. Tavaly a kar – kifejezetten a különböző járműépítő versenyekre gondolva – kialakított egy hallgatói műhelyt, ahol a főiskolások számára minden eszköz rendelkezésre áll a sikeres felkészüléshez.  A tavalyi elektro- és pneumobil versenyek mellett a hallgatók az eco-marathon nemzetközi mezőnyében is szép sikert értek el új magyar csúccsal.

A GAMF Kar képzési kínálatában egyre hangsúlyosabbá válik a járműipari képzés. Jelenleg a hallgatók a gépészmérnök szak szakirányaként vehetnek részt járműipari képzésben, de akkreditálás alatt van a járműmérnöki alapszak is.  Szeptemberben kezdőik annak a járműipari intézetnek az építése, amelyre másfél milliárd forintnyi uniós támogatást nyert a főiskola.

 

A Kecskeméti Főiskola GAMF Karának csapatai

Racsni

Bálint Gábor, Bognár Alex, Juhász László, Molnár Gábor, Szinok Richárd (oktató Kiss László)

Eredmény:

A legjobb pilóta (leggyorsabb köridő): Bognár Alex, 1. hely

A leggyorsabb elektromobil (körversenyek végső győztese, ez a fődíj): Racsni, 1. hely

A legjobb műszaki megoldás: Racsni, 2. helyezés

Lecsó

Oroszi Balázs, Balázs Péter, Drozdik Csaba, Makai Tamás, Richter András  (oktató Fodor Antal)

 Eredmény:

A leggyorsabb elektromobil (körversenyek végső győztese, ez a fődíj): Lecsó, 3. hely

 

Akksi hapsik

Kürtösi Zoltán, Losteiner Sándor, Martinák Szabolcs, Vágó Csaba (oktató Csík Norbert)

Eredmény:

Az Akksi hapsik a sikeres gépátvétel után pályaidejük alapján a mezőny közepén végeztek.

Kövessen minket a Facebookon is!