Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. április 20. 09:28

A KECSKEMÉTI IFJÚSÁGI OTTHON MÁJUSI PROGRAMJAI

A KECSKEMÉTI IFJÚSÁGI OTTHON  MÁJUSI PROGRAMJAI
A KECSKEMÉTI IFJÚSÁGI OTTHON megküldte a májusi programjait, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal. VAKÁCIÓ 2011. Tábori ajánlatunkat tartalmazó KIO kiadványunkat keresse a Kecskeméti Ifjúsági Otthon portáján, vagy tekintse meg a www.kio.hu weboldalon. Helyi táborainkra 8-16 óráig szakmai és szabadidős programokkal várjuk a vakációzókat a belváros szívében, a KIO épületében, illetve a foglalkozás jellegét leginkább kiszolgáló különleges helyszíneken. A szülők elfoglaltságaira való tekintettel 7-8 és 16-17 óráig gyermekfelügyeletet biztosítunk, résztvevők ebédet kapnak. Jelentkezési lap letölthető a www.kio.hu weboldalán, vagy a KIO portáján kérhető. Jelentkezni az Ifjúsági Otthon pénztárában lehet, táboronként 3.000 Ft regisztrációs díj befizetésével. A további részvételi díjat legkésőbb a tábor megkezdése előtt 2 héttel kell befizetni. GYERMEKNAPI KEDVEZMÉNYÜNK! A május 27-ig regisztrált tábori helyekre érvényes, miszerint ha május 29-én, vasárnap, Gyermeknapon befizetik az intézmény pénztárában a tábor teljes összegét, az előzetesen befizetett regisztrációs díjat elengedjük.

PROGRAMOK

 

Május 4. szerda éjfélig

KECSKEGIDA

3 fordulós, középiskolás vetélkedő és diákpárbaj

A Kecskeméti Ifjúsági Otthon, a Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont, a HELPI Kecskeméti Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda és a Ifjúság- Egészség Alapítvány együtt szervezte meg Kecskemét középiskoláinak vetélkedőjét. 

2011-ben Magyarország EU-s soros elnökségére, valamint az Önkéntesség Európai Évére hívtuk fel a figyelmet. Persze a versenyben továbbra is a sokrétű tájékozottság választja ki az év legkecskegidáit!
Az I. és II. fordulóban 7-7 fős csapatok versenyeztek, azonban a végső megmérettetésre bárki bekapcsolódhat a játékba. Minden nap újabb kérdéseket olvashatunka verseny hivatalos weboldalán, a helyes válaszok pontjait pedig felajánlhatjuk kedvenc iskoláinknak.

A vetélkedő eredményhirdetésére és a díjak átadására május 9-én, a Kecskeméti Európai Napi utcafesztiválon kerítünk sort.

 

Május 7. szombat 15 óra

CSERE-BERE KLUB
Kinderfigurák, szalvéták, kártya naptárak, telefonkártyák, matricák, diafilmek, PEZ-figurák és minden, amit szívesen cserélnél, várja új gazdáját.
Házigazda: a kinderfigura -gyűjtő Szalontai család
Helyszín: Otthon Társalgó
A klubdélutánon a részvétel ingyenes!

 

Május 9. hétfő 12-21 óráig

EURÓPA NAP ÖNKÉNTESEN - A KÖZÖSSÉGÉRT

Helyszín: Kecskemét, Főtér

A programkavalkádon találkozunk a kecskeméti, önkéntességgel foglalkozó szervezetekkel, és a beszélgetésre sok koncerttel koccintunk.

Sort kerítünk a Kecskegida Vetélkedő és Diákpárbaj eredményhirdetésére és a díjak átadásárais.

Együttműködők: Kecskeméti Ifjúsági Otthon, Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont, HELPI Kecskeméti Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda, Ifjúság- Egészség Alapítvány

 

Május 13. péntek 18 óra

NAPJAINK SZTÁRJAI

interjúk, riportok, filmbejátszások napjaink sztárjaival, sztárjairól…. „Ki a sztár?”

A Kecskeméti Ifjúsági Otthon Diák Műsorvezető Körének vendégei lesznek többek között: Nagy Adrienn énekes, Ripka Kálmán, a Jóban Rosszban c. televíziós sorozat szereplője, Cinkóczi Zsuzsa színésznő, Pusker Júlia hegedű művész
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A programon való részvétel díjtalan.

 

Május 19. csütörtök 15 óra

A „JÖVŐNK ÉPÍTŐKOCKÁI KECSKEMÉTEN” c. program záró-rendezvénye

Az elmúlt 2 évben több mint 50 programelemből – „kockákból” építkeztünk, így több mint 6.000 gyermek és fiatal vett részt a tehetséggondozó szakkörökön, foglalkozásokon, találkozókon.

Szeretettel hívunk mindenkit városunk főterére a „0” kilométerkőhöz, ahol a záró programot követően a Katáng Zenekar, majd a Megasztár 5 győztese, Tolvai Renáta ad koncertet.

Részletek: www.kio.hu

 

Május 21. szombat 9 óra

VERS-ÜNNEP

A VERSMONDÓK TALÁLKOZÓJA 2011. záró rendezvénye

Áll a vásár,
sürög a sokadalom,…

…Harsog a zenebona,
van huzavona,
hűhó, hajcihő,…”

(Buda Ferenc)
1-2., 3-4., 5-6., 7-8., 9-10. osztályos elődöntőkből továbbjutott versmondók részvételével.

Megnyitja: Buda Ferenc, Kossuth-díjas költő

Közreműködik: Aurin Kórus tagjai

A programon való részvétel díjtalan.

 

Május 26. csütörtök 18 óra

A „JÖVŐNK ÉPÍTŐKOCKÁI KECSKEMÉTEN” c. projekt záró kiállításának megnyitója

Alkotókörök:

·        Grafika szakkör

·        „Képről–képre” animációsfilmes szakkör

·        „Fazekasság – lépésről–lépésre” szakkör

·        „Formázd agyagba álmaidat!” szakkör

·        „Játszunk a vonalakkal!” szakkör

·        Szobrász szakkör   

·        Felvételi előkészítő, rajz szakkör

·        „Vándorbot” bábos szakkör

Megnyitó: 2011. május 26. június 13.

A tárlat június 13-ig, az intézmény nyitvatartási idejében 10-18 óráig díjtalanul megtekinthető.

 

Május 26-29.

VENDÉGSZEREPLÉS
a Marosvásárhelyi Napok 2011. rendezvényén

A Chorhidea Kamarazenekar hangversenyei Liszt Ferenc Emlékév jegyében.

Információ: Csizmadia Ilona

 

Május 29. vasárnap10-18 óráig

GYERMEKNAP
a Zöld ernyő projekt támogatásával

A Zöld ernyő barátai idén is izgalmas programokkal ajándékozzák meg a gyerekeket.

Gyermeknapi táborozási kedvezményünket a KIO májusi anyagának elején találja.

 

 

ELŐZETES

 

Június 5. vasárnap 11 óra

„CSAK A KEZEMET FIGYELJÉK!”

Kiállítás megnyitóval egybekötött emlékprogram Rodolfo születésének 100. évfordulója tiszteletére. A kiállítás június 11-ig díjmentesen látogatható.

Támogatók: Szórakaténusz Játékműhely és Múzeum, PRINT 2000 Kft, Kecskeméti Ifjúsági Otthon, NKA

Információ: Habuda Ibolya

   

Zöld ernyő – kecskemétiek az élhetőbb környezetért

 

ZÖLD ERNYŐ KLUB
Helyszín:
Kecskeméti Ifjúsági Otthon
Nyitva tartás:
H, K, Sz : 9 – 14 óráig, Cs, P: 13 – 16 óráig
Bejelentkezés:
(76) 481-686 vagy [email protected]
Információ:
Bérces Dóra
Részletek:
www.zoldernyo.hu
Programjaink ingyenesek, de csak előzetes bejelentkezés esetén tudunk helyet biztosítani.
Az előadások valamint vetítések alatt a játszósarok – gyermekmegőrző szolgáltatásunk – is díjtalan, de az esemény előtt legalább két nappal leadott jelentkezés esetén él.

  Május 4., szerda 15 óra HÁZIAS ÍZEK foglalkozás a KIO-ban

Savó, töret, zsendice, orda, rikotta – akinek már valaha volt szerencséje sajt készítésénél segédkezni, tudja, mit takarnak ezek a kifejezések. Akinek pedig mindez kimaradt az életéből, föltétlenül pótolja velünk! Egy derék sajtkészítő meséli el a tejből készült termékek titkait, és vezetésével finomságok kerülnek ki a kezünk alól: medvehagymás, lilahagymás, friss sajtok, orda. A tejet és a szaktudást Lajosmizséről hozzák, a jelentkezőknek pusztán annyi a dolguk, hogy figyeljenek és derűsen forraljanak, kavargassanak, szűrjenek, szórjanak. Valamint, hogy odahaza is próbálkozzanak a jövőben saját sajtot sajtolni.

A foglalkozás jellege miatt 15 fő jelentkezését tudjuk elfogadni! 

Foglalkozásvezető: Hortig Rezső, házisajt termelő

 

Május 7., szombat 14-20 óráig

KÖZÖSSÉGI KERTI PARTY
Helyszín: Romkert és környéke

Ezen a délutánon terítékre kerül egy sor dolog, amely a kerttel, a növényápolással, a kertészkedéssel kapcsolatos. Röpke bio találkozót szervezünk, tájfajtákról beszélgetést, valamint magbörzét, érdekes előadással készül Rosta Gábor a közösségi kertekről és napelemes aszalót is lehet velünk készíteni.

                                 

Május 10., kedd 16-22 óráig

MADARAK ÉS FÁK NAPJA
Helyszín: Romkert és környéke

Az Erdők Évét ünnepeljük idén, úgyhogy ezen a napon kétszeresen is ünnepeltek a fák és a madarak. Ez alkalommal szeretnénk hasznos gyakorlati tanácsokat adni például a madárodú barkácsolással kapcsolatban, de készülünk madárhang felismerő játékkal, lehet madáritatót készíteni Gömöry Dórival kerámiából, lesz madárnéző, könyvlapozó sarok és az erdők fáival kapcsolatos izgalmas családi vetélkedő is. 

Este fellép aVATAFAKA performansz, előadásukban főszerepet kap számtalan műanyag hordó, kidobott acélcsövek, elhasznált oxigén-palackok, fémlemezek, egy Zaporozsec-motor, és ki tudja még mi minden, amit a MÉH telepről be lehet szerezni és valamiféle hangot ad ki. A hatalmas állványzatra felszerelt eszközöket négy dobos szinte transzban szólaltatja meg, miközben a két kovács kalapácsának csattogása diktálja a ritmust és kelti életre az élettelen, halottnak hitt acélba. Az egyórás performanszhoz hasonlatosat nem látott, hallott még a kecskeméti közönség.

 

Május 13., péntek 19 óra

VETÍTETT KÉPES ELŐADÁS, MAJD FÜLEMÜLE-TÚRA AZ ARBORÉTUMBAN

Helyszín: Kecskeméti Arborétum, indulás a székelykapus bejárattól

Időtartam:előadás kb. 1 óra, séta 1 óra

A túra felnőttek és 7 év feletti gyerekek részére ajánlott.
A létszám korlátozott!
Bejelentkezés, információ:Vörösváczki Mónika, (30) 689-7347

A programon való részvétel ingyenes!

 

Május 20., péntek 16.30 óra

PÉNZ
filmvetítés a Zöld ernyő klubban

Ez a mozi a helyi pénz kialakulásának rémisztően kortárs hátterét mutatja meg. A film török rendezője, Isaac Isitan elsősorban Argentína és Törökország kétezres év eleji mély gazdasági, pénzügyi válságának hátterét, s magának a pénz keletkezésének okait kutatta.

A film megtekintésemegrázó jelenetei miatt csak középiskolás kortól ajánlott.

 

Május 27., péntek 17 óra SEMMIBŐL VALAMIT kiállítás megnyitó Helyszín: Kiskunsági Nemzeti Park – Természet Háza

A kiállítás rendhagyó műveket vonultat fel: képeket, használati tárgyakat, melyek kidobásra ítélt anyagból készültek. Érdekes látni, hogy mi mindenbe lehet még életet lehelni, ami egyébként a kukában kötne ki…

A kiállítást a Leskowsky Hangszergyűjtemény kedves munkatársa nyitja meg zenés, interaktív előadással az újrahasznosított hangszerekről, melyeket meg is szólaltat majd.

A délután folyamán kézműves foglalkozáson lehet megismerkedni néhány újrahasznosító technikával. A papírhulladékot merítéssel nemesítjük, a rongyoknak, nejloncafatoknak a kötő- és horgolótű ad új értelmet, a reklámújságokból pedig kosár készül, amely megszólalásig hasonlít vesszőből készült társához és ugyanolyan strapabíró is. 

Hogy ne lehessen indok távolság a lógásra, a Kecskeméti Ifjúsági Otthon elől lovaskocsival fuvarozzuk mindazokat a kiállítás helyszínére, akik hajlandóságot mutatnak effélére. Aki élne a lehetőséggel, jelentkezzen május 20-ig!

 

Június 4. szombat 14-23 óráig ERNYŐ EJTŐZÉS a Zöld ernyő projekt idényzáró rendezvénye Helyszín: Hírös forrás környéke Egy év élményanyagát dolgozzuk fel és fejeljük meg egy monstre bulival: rengeteg zenével, foglalkozással, interaktív kiállítással és játszóházzal. Az aprónépet a Tintaló társulat nyűgözi le, nekik szól a Kukamese című színdarab is, rendhagyóan hagyományos előadással készül a Netz Táncprodukció, de fellép az Airtist, a Fláre Beás és egy ritkaság számba menő élményt ad majd a Recycled formáció koncertje.  

BABA-MAMA
Információ: Csizmadia Ilona

Május 3. kedd

„SZÜLETÉS HETE”
programok a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban

 

9.30-10.30 óráig
MACKÓ KUCKÓ
bábos, anyanyelvi, bábkészítős foglalkozás

„ANYUKÁMAT MEGLEPEM…”
anyák napi játszónap

Foglakozásvezető: Forgó Gyöngyi óvónő, drámapedagógus

 

10.45–11.30 óráig
BÓBITA
zenebölcsi babáknak és mamáknak

A szülő játéka kisgyermekével: mondókák, kiolvasók, tapsoltatók, hintáztatók, lovagoltatók, csiklandozók, sétáltatók, táncoltatók stb.

Foglalkozásvezető: Roszikné Laczi Ildikó zeneterapeuta és Mecséri Krisztina zenetanár

 

A foglalkozásokra a belépés díjtalan.

Előzetes bejelentkezés: Csizmadia Ilona, [email protected] ,  (76)481-523

 

 

BÓBITA

zenebölcsi kismamáknak és babáiknak

A szülő játéka kisgyermekével: mondókák, kiolvasók, tapsoltatók, hintáztatók, lovagoltatók, csiklandozók, sétáltatók, táncoltatók.


Foglalkozások:

 

1,5-3 éves gyerekeknek hétfőn 10.15–10.45 óráig

Foglalkozásvezető: Mecséri Krisztina zenetanár

Belépés: bérlettel vagy belépőjeggyel 700 Ft/alkalom  (gyermek és anyuka együtt)

 

2-3,5 éveseknek csütörtökönként 10.15–10.45 óráig

Foglalkozásvezető: Roszikné Laczi Ildikó zeneterapeuta

Első foglakozás: április 28.

Bérlet: 3.000 Ft/ 5 alkalom (gyermek és anyuka együtt)

Belépő jegy: 700 Ft (gyermek és anyuka együtt)

 

 

BÓBITA új időpont

Féléves kortól 1,5 éves korig csütörtökön 9.30–10.15 óráig
Jelentkezés, ismerkedés: május 3-án, csütörtökön 10.45 órakor a Születés Hete rendezvényen

Első foglalkozás: május 5-én, csütörtökön

Foglalkozásvezető: Mecséri Krisztina zenetanár Bérlet: 3.000 Ft/ 5 alkalom (gyermek és anyuka együtt)

Belépő jegy: 700 Ft (gyermek és anyuka együtt)

 

ESZTERLÁNC

táncos és énekes népi játékok, mondókák, kiolvasók, dalok

Foglalkozások ideje:
2-3 éveseknek pénteken 10–10.30 óráig

Foglalkozásvezető: Nagy Erika, a Hírös Néptánc Tanoda tanára

Belépés: bérlettel vagy belépőjeggyel 700 Ft (gyermek egy felnőttel együtt)

 

 

TERMÉSZETISMERETI FOGLALKOZÁSOK
ÓVODÁS, ISKOLÁS CSOPORTOKNAK
Információ: Csizmadia Ilona

Május 9., 10., 18. és 19., 9, 10.30, 13 és 14.30 óra

FÜRKÉSZ

 KERTÉSZ LESZEK, FÁT NEVELEK…

Látogatás a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakközépiskolába (Kecskemét,

Szent Imre u. 9.), ismerkedés az ÖKO- házzal, az iskola kertjével, a virágkötészet

alapanyagaival, eszközeivel.

Foglalkozásvezető: Beliczai Monika virágkötő
Belépés: bérlettel

 

Május 17. kedd 9, 10 és 11 óra

ZÖLD KUCKÓ

MADARAT TOLLÁRÓL?

A madarak jellemzői: érdekes tollak, csőrök, lábak…

Foglalkozásvezető: Klein Ibolya, a Körlánc Egyesület tagja

Belépés: bérlettel

                                 

 

KÖZTÉR programok
Egész évben fesztivál…

 

A fiatalok szabadon látogatható találkozási pontja az Otthon Piceklubjában mostmár ingyen wifi hozzáféréssel is vár Téged és barátaidat… egész évben fesztivál!

Találkozzunk a Facebookon is!
A programot a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatta

Info: T-Papp Ágnes [email protected]

 

KÖZ-TÉR

Május 5. csütörtök

csocsóverseny – egyéni

Ki marad a végé?!… Ez az egy ember lesz a KÖZ-tér csocsó bajnoka. Adj magadnak egy esélyt!

Május 6. péntek

csocsóverseny - csapatban

Egységben az erő. Csapatban ki a nyerő?!

Május 12. csütörtök

Mi közöd hozzá?

A biosz érettségi napján játékos programokon keresztül fókuszálunk a környezettudatosság, a globalizáció témáira. Komolynak hangzik ugyan, de nem megemészthetetlen.

Május 20. Péntek

Hello Meló

Egy délután a munkavállalásról. Mire figyelj oda, hogyan és hol jelentkezz?!

Május 26. Csütörtök

KÖZös rajzolás

Itt a lehetőség, hogy valami maradandót alkoss. Minden „valamire való törzsvendégünknek” muszáj kéznyomát hagynia a klub új ékességén, a KÖZfalon.

Május 27. Péntek

Aktívkodjunk!

Népszerű játékokon keresztül lopunk vidám hangulatot, móka-kacagást a klubba.

 

Május 3., 10., 17., 24. és 31. kedd 15 óra

VÁROSI diákönkormányzatosok TALÁLKOZÓJA

Társadalmi részvétel diákok közt

A kecskeméti középiskolások diákönkormányzatainak találkozóira ebben a tanévben is érdemes eljárni.

Friss infók kellenének? Keresd oldalunkat:

http://dokkecskemet.blogspot.com/

 

Május 4., 11., 18. és 25., szerda 18 óra

SPOTLIGHT

nyelvi interkulturális klub

Egy óra tömény angol, barátokkal - garantáltan fejleszti a nyelvtudást!

Lehetőség szerint Kecskeméten élő külföldieket is vendégül látunk!

Részvételi díj: 500 Ft/hó

Kövessen minket a Facebookon is!