Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. április 23. 10:19

Szent György napja

Szent György napja
Régi hagyomány már hazánkban, hogy április 24-én, Szent György napján a rendőröket köszöntjük. A jeles bajvívó személye, legendája összefonódott a jó és rossz küzdelmének mindig aktuális problémakörével, így nagyon is érthető, miért választotta a bűnnel naponta hadakozó rendőrségünk védőszentjévé a sárkányölő lovagot. Ezen a napon tehát, azokat ünnepeljük, akik élethívatásuknak választották az állam polgárainak szolgálatát és védelmét.

 

A megyében élők büszkék lehetnek rendőreikre, akik egyre nagyobb erőfeszítésekkel egyre szebb eredményeket érnek el a közrend biztosítása és a bűnüldözés területein.   Vagyis változatlanul elmondható, hogy Bács-Kiskunban a lakosság polgárbarátnak, a biztonságunkat szolgáló testületnek tekinti a rendőrséget. Olyan rendíthetetlen, jól felkészült csapatnak, amely törvényesen küzd a jogrend mindenfajta megsértése ellen. Így nem csoda, hogy változatlanul civil hagyomány is maradt megemlékezni rendőreinkről ezen a szép ünnepen. A Porta Egyesület ez alkalommal Nyári Judit tanácsost és Sebestyén László főtörzsőrmestert tünteti ki.    

Annak reményében köszöntjük Szent György napján Kecskemét és egész Bács-Kiskun rendfenntartó testületeinek tagjait, hogy a jövőben is következetesen, töretlen szakmai tisztességgel szolgálnak és védenek bennünket!

Kövessen minket a Facebookon is!