Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. április 28. 16:14

Megkezdődött a Kecskeméti Gyógyintézeti Központ építése

Képgaléria
Megkezdődött a Kecskeméti Gyógyintézeti Központ építése
Az alapkő ünnepélyes elhelyezésével, csütörtökön jelképesen is megkezdődött a régió kiemelt kórházfejlesztése Kecskeméten. A megyei önkormányzat kórházában megvalósuló 11,6 milliárd forintos fejlesztés keretében egy új, 15 ezer négyzetméteres épülettömb is létesül. - Ezzel az építkezéssel a jövőnek is üzenünk. Azt üzenjük, hogy az emberek egészségét, életét minden másnál fontosabbnak tartottuk - jelentette ki beszédében Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke, aki hozzátette: az új egészségügyi centrumban nem csak a betegek gyógyulhatnak jobb körülmények között, hanem végre méltó színtere lesz annak az eddig is kiváló orvosi és ápolói munkának, melynek köszönhetően az ország legjobb kórházai között tartják számon a megye intézményét.

A Kecskeméti Gyógyintézeti Központ kialakítása a megyei önkormányzat eddigi legnagyobb beruházása, amely európai uniós támogatással valósul meg. A munkálatokhoz a megye  1,2 milliárd forint saját erőt biztosított. Az új kórházi tömb megépítésével, az Izsáki úton működő osztályok nagyrésze átkerülhet a Nyíri úti tömbbe, így egy telephelyen működhet tovább a kórház.

A gyógyintézeti központ - melynek Marosi Miklós Ybl-díjas építész terveit készítette -, kivitelezéséhez a Magyar Építő Zrt. már idén február 8-án átvette a munkaterületet, és megkezdte az építési munkát. A közbeszerzési eljárás során nyertes cég vállalása szerint 599 nap alatt, 2012. szeptember 28-ig végez a kivitelezéssel.

A program szerint az új, korszerű műszerekkel felszerelt gyógyintézetben 2013 tavaszától fogadják majd a betegeket.

Kövessen minket a Facebookon is!