Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. május 2. 09:30

Eső mosta véradás és majális - Lapszemle és képgaléria

Képgaléria
Eső mosta véradás és  majális - Lapszemle és képgaléria
Több év után idén ismét a vasútkert adott otthont a május elsejei ünnepségnek, valamint a Vöröskereszt és a Kecskeméti Portaegyesület által szervezett véradásnak, amit az egész napos esőzés sem tudott elmosni.

A hajnalban kezdődő esőzések miatt úgy tűnt, hogy az idei majálisnak lőttek, ám a kecskemétieket nem tántorította el az égi áldás. Már a déli órákban is több százan sétáltak a standok között a szakadó eső ellenére is. A gyerekek mosolygó arccal ültek rá a régi KTE pályán felállított játékokra, mit sem foglalkozva a csapadékkal. Csak mosolygó arcokat lehetett látni a körhintától kezdve a céllövöldéig mindenhol. A felnőttek persze inkább a sörös sátrak felé vették az irányt, és jókedvűen iszogattak egész nap.

A kora délutáni órákban az eső alábbhagyott kicsit és egyre több ember jelent meg a majálison. A vasútkert közepén felállított színpadra három órakor a Holló Együttes lépett fel, akik közel két órán át szórakoztatták a kilátogatókat.

Rengeteg árus vonult ki a rendezvényre, akik a jó bevétel reményében állították fel a sátrukat, ám a rossz időjárási viszonyok miatt, szinte senki nem távozhatott elégedetten a rendezvényről. A majálison részt vettek a politikai pártok is. A Fidesz, az MSZP és a Munkáspárt képviseltette magát saját standdal, sőt, a kormánypárt egy kupon ellenében vendégül is látta egy sörre az arra járó vendégeket. A Munkáspárt inkább az édesanyákra gondolt és egy szórólappal ajándékozta meg a hozzájuk betérőket. Az MSZP sátorban azonban senki nem járhatott rosszul, hisz az ingyen sör mellé gulyáslevest és virslit is felszolgáltak a szervezők. Többször lehetett látni náluk az ellenzék képviselőit is, akik szívesen elfogadták a Szocialista Párt invitálását.

A késő délutáni órákban szinte elfogytak az emberek, de az este hét óra negyven perckor kezdődő Supernem koncertre a rossz idő ellenére is sokan visszatértek. Az esernyős tömeg több mint egy órán keresztül tombolt az együttes zenéire, majd a koncert végeztével lassan elszivárogtak haza. Az árusok összepakoltak a vendégek pedig mosolygó arccal hazaértek, hisz a rossz idő ellenére is, akik kilátogatgattak azok jól érezték magukat az "új" helyszínre telepített majálison.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház