Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. május 10. 10:01 | Szerző/forrás: www.delmagyar.hu

A KTE jelenleg a 433. a kontinens csapatai között

A KTE jelenleg a 433. a kontinens csapatai között
Kedden megkezdődik a Monicomp Liga 28., hétközi fordulója. Bár a Videoton csak szerdán lép pályára, akár már ma bajnok lehet. Jelenleg ugyanis 8 ponttal vezetnek a fehérváriak a második Paks előtt, és ha a Duna partiak ma nem viszik el a 3 pontot a Siófok otthonából, a Videoton megnyerte első bajnoki címét. Ennek Székesfehérvár mellett minden bizonnyal Kecskeméten örülnének leginkább, hiszen a kupadöntőbe jutott KTE szintén Európa Liga szereplőnek mondhatná magát egy paksi pontvesztés esetén.

Amennyiben a Paks ma nyerni tud, akkor a Videotonnak szerdán le kell győznie a Kaposvárt, és így holnap ünnepelhetne a két város. Amennyiben a Paks ma nyer, és a Videoton holnap kikap, akkor a hét végéig várni kell a két nemzetközi porondra vágyó csapatnak. A harmadik nemzetközi kupában induló csapat a Paks, FTC, Kaposvár, ZTE, Debrecen ötösből kerülhet majd ki, itt még éles küzdelem várható.

Ezzel kapcsolatban érdemes megnézni az UEFA legfrissebb klubrangsorát is. Ezen jelenleg a Debrecent jegyzik a legjobb helyen, a Loki 229. a listán. Következik a Videoton (248.), az Újpest (318.), a ZTE (322.), a Győr (325.), az FTC (346.), a Paks (382.), a Kaposvár (397.) következik. Az első 400 között van még a Honvéd (399.), majd jön az MTK (402.), a Haladás (415.), a Vasas (418.), a Kecskemét (433.), a Pápa (467.), a Siófok (519.), és a Szolnok (591.). Nyilván a KTE nem éppen előkelő helyezésében közre játszik, hogy a lila-fehérek még soha nem szerepeltek a nemzetközi porondon, így júliustól jelentősen javíthat a KTE a ranglistán. Ennek kiharcolása nem csupán a Videotonon múlik, ugyanis a május 17-i kupadöntőn egyből kvalifikálhatja magát a Kecskemét az EL-be.
 

www.delmagyar.hu

Kövessen minket a Facebookon is!